Andronescu: Legea educaţiei trebuie nu numai dezbătută, ci şi acceptată de părinţi, elevi, profesori

| 02 feb, 22:08

Fostul ministru PSD al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, consideră că legea educaţiei trebuie nu numai dezbătută, ci şi acceptată de părinţi, elevi, profesori, menţionând că nu a văzut acest lucru, iar acest fapt va face ca legea să fie rejectată şi de cei care trebuie să o aplice şi să nu fie acceptată de societate.

 

“Legea Educaţiei este cea mai importantă lege pentru orice neam, pentru orice ţară şi, ca urmare, ea trebuie nu numai să fie dezbătută, să fie şi acceptată de actorii principali care sunt părinţii, sunt elevii, sunt profesorii, societatea în ansamblul ei. Şi nu am văzut lucrurile acestea. Şi atunci riscă legea aceasta să fie pur şi simplu rejectată şi de cei care trebuie să o aplice şi să nu fie acceptată de societate în general şi atrage după sine lucruri negative, nu pozitive lucrul acesta”, a declarat Ecaterina Andronescu, joi, la Prima News.
Ea consideră că o lege a învăţământului nu trebuie realizată în grabă.
“Eu cred că niciodată pe o lege a învăţământului nu trebuie să ne grăbim, trebuie să încercăm să luăm toate opiniile, să citim, să vedem ce fac şi alţii în afara României, să vedem cum putem lucrurile bune de acolo, să le aducem în sistemul românesc, pe realitatea României. Şi atunci toate lucrurile acestea nu presupun grabă, ci dimpotrivă. Graba, după opinia mea, este determinată de faptul că la acest proiect, România educată, se lucrează de mult, dar, din păcate, nu suficient de mult în dezbaterea publică, pentru că asta este ceea ce ar trebui făcut în fiecare judeţ, inspectoratele şcolare, corpul profesoral, directorii, să aibă acest obiectiv, să dezbată legea şi sigur să plece de acolo reprezentanţii ministerului cu punctele de vedere pe care le au”, a explicat fostul ministru al Educaţiei.
Întrebată dacă ea consideră proiectul România educată un eşec al preşedintelui Klaus Iohannis sau un succes, Ecaterina Andronescu a răspuns: “Preşedintele este profesor, aşa încât, într-un fel, era de aşteptat şi este de aşteptat să se aplece spre sistemul de învăţământ. Eu, sincer, mă aşteptam de la domnul preşedinte să intervină şi în alocarea unui buget din care să se poată îndeplini anumite măsuri de reformă, dar nu vreau să vorbesc în aşa fel încât prin ceea ce aş spune eu, să tensionez şi mai mult societatea în care în care trăim. Ceea ce aş vrea eu ar fi ca în această perioadă să încercăm cu fiecare cu ce poate, cu experienţa pe care o are să contribuie, să realizăm o lege bună. Dar dacă legea nu este o lege care să dezvolte sistemul, ci dimpotrivă, doar să înlocuim o lege cu o alta, atunci, după părerea mea, trebuie să avem mai multă răbdare”.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ