Angajaţii Bibliotecii Naţionale, în grevă japoneză, vineri

| 06 mar, 2014

Salariații Bibliotecii Naționale a României vor fi în grevă japoneză vineri, ca semn de protest față de preluarea unei treimi din spațiul bibliotecii de către Ministerul Culturii, anunță un comunicat de presă remis Agerpres.

Astfel membrii Sindicatul Bibliotecii Naționale a României și Asociația Bibliotecarilor din Biblioteca Națională a României vor purta o banderolă albă, în această zi, între orele 8,00 și 18,00. Aceștia acuză "prevederile abuzive ale Hotărârii de Guvern 862/ 2013 prin care Ministerul Culturii preia, în administrare directă, o treime din spațiul Bibliotecii Naționale a României (65% din spațiul public)".

La acest protest sunt chemați să participe toți salariații Bibliotecii Naționale a României. Tot în semn de protest, participanții sunt chemați în aceeași zi, în Atrium, în intervalul orar 12,00 — 12,10, la o "întrunire a tăcerii". Fiecare persoană este rugată să vină cu o carte, un notebook, un laptop, un smartphone etc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ