Angajaţii din învăţământ se pregătesc de PROTESTE MASIVE

| 01 feb, 10:27

Angajaţii din învăţământ se pregătesc de proteste masive din cauza nemulţumirilor legate de reducerile de posturi şi salarii de mizerie.

Sindicatele din educaţie organizează joi o conferinţă de presă în carer vor anunţa calendarul acţiunilor de protest.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) atrag atenţia asupra problemelor majore din educaţie: reducerea posturilor din mai multe unităţi de învăţământ, comasarea claselor, salariile angajaţilor din învăţământ sunt printre cele mai mici din sistemul bugetar, discriminarea personalului din educaţie, prin neacordarea mai multor sporuri.

Profesori, părinți şi sindicalişti au pichetat şi miercuri ministerul Educației, nemulțumiți de decizia autorităților locale de a desființa mai multe școli şi de a impune un cost standard care duce la scăderi de salarii sau disponibilizări.

Și Federația Spiru Haret a participat la protestul împotriva scăderilor de salarii şi personal în sistemul de învăţământ.

Circa 100 de membri ai sindicatului din educaţie Spiru Haret au protestat miercuri, în intervalul orar 11:00 - 13:00, în faţa Ministerului Educaţiei, aceştia fiind nemulţumiţi de subfinanţarea sistemului de învăţământ.

"Este vorba despre nişte comasări abuzive dispuse la ordinul MEN, comasări de şcoli, de clase, desfiinţarea unor structuri ale unităţilor şcolare, în special din mediul rural, avem un cost standard care este subdimensionat. Toate aceste măsuri au fost dispuse fără a se purta vreun dialog cu partenerii reprezentativi, nici cu părinţii. Suntem în situaţia în care marile colegii naţionale, unde aveam personal înalt calificat, nu se pot încadra în costurile standard. Ei îşi doresc să îndepărtăm profesori bine pregătiţi şi să aducem numai debutanţi pentru că ei costă mai puţin. Noul ministru are obligaţia să ţină cont de problemele pe care noi le prezentăm cu ocazia acestor acţiuni şi să dispună măsurile care se impun", a declarat Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret".

Noul ministru al Educaţiei, aflat în mijlocul unor controverse uriaşe din cauza greşelilor gramaticale devoalate de presă şi după prestaţia sa din timpul audierilor, nu pare să fie impresonat de faptul că îşi începe mandatul cu o problemă extrem de gravă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ