Angajaţii Oltchim îi cer prefectului demiterea conducerii şi implicare guvernamentală

| 04 iul, 2013

Angajaţii Oltchim Râmnicu Vâlcea i-au cerut prefectului Mircea Nadolu, pe care l-au forţat să participe la proteste, demiterea actualei conduceri a combinatului şi a administratorului judiciar, precum şi implicare guvernamentală, protestul încheindu-se după aproximativ şase ore.

Potrivit reprezentanţilor Sindicatului Liber din Oltchim, angajaţii combinatului i-au dat prefectului Mircea Nadolu o listă cu revendicări în care cer demiterea actualei conduceri şi a administratorului judiciar,scrie Mediafax.

"Am transmis Guvernului, prin prefectul Mircea Nadolu, o listă cu revendicări în care cerem demiterea actualei conduceri a Oltchim şi a administratorului judiciar şi numirea unor persoane competente care să repună în funcţiune combinatul. Vrem o implicare guvernamentală, iar oamenii şi-au anunţat intenţia de a continua protestele, după ce au aflat că nu există fonduri decât pentru plata a 50 la sută din lichidarea pe luna mai. Avem nevoie de implicarea guvernamentală, deoarece considerăm că numai cu implicarea premierului Victor Ponta se pot rezolva problemele Oltchim", a declarat liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu.

Protestul salariaţilor şi foştilor angajaţi de la Oltchim s-a încheiat după aproximativ şase ore.  Peste o sută de angajaţi de la Oltchim s-au adunat, joi, în faţa pavilionului adminsitrativ al combinatului pentru a protesta faţă de neplata salariilor pentru luna mai, iar acestora li s-au alăturat şi persoane disponibilizate.

În mijlocul protestatarilor a venit şi prefectul judeţului Vâlcea, Mircea Nadolu, pentru a sta de vorbă cu aceştia, fiind însă huiduit.

Ulterior, prefectul a vrut să plece spre Uzinele Govora, aflate în apropiere, pentru a evita să discute cu sindicatele şi cu conducerea combinatului, dar o parte dintre angajaţii Oltchim au mers după el.  La sediul Uzinelor Govora, angajaţii s-au aşezat în faţa maşinii lui Mircea Nadolu şi l-au obligat pe acesta să îi însoţească în sala de şedinţe a combinatului Oltchim pentru a participa la discuţii.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat că va merge vineri la Oltchim, împreună cu ministrul pentru dialog social, Doina Pană, care are "o voce de stewardesă ce îndoaie orice fier". De asemenea, Vosganian dat asigurări că cele o mie de persoane disponibilizate de la Oltchim vor primi sumele aferente concediilor pe perioada în care nu au lucrat.

În luna iunie, peste 900 de salariaţi de la Oltchim - 605 de la Râmnicu Vâlcea şi 327 de la Divizia Petrochimică Bradu-Piteşti - au fost disponibilizaţi, ei beneficiind de indemnizaţie de şomaj şi venit de completare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ