Aproape jumătate din angajaţii români îşi doresc ca ai lor copii să se întoarcă în sălile de curs

| 28 aug, 18:15

Un sondaj arată că peste 45% dintre angajaţii care au copii îşi doresc ca aceştia să înceapă cursurile cu prezenţa fizică la şcoală, în ciuda actualei crize sanitare.

Alți 29% dintre angajaţi preferă un sistem de învățământ hibrid, care să îmbine orele în sala de clasă cu cele online, de acasă, și numai 25% cred că școala ar trebui să se desfășoare deocamdată exclusiv online, pentru siguranța elevilor și a familiilor acestora, conform unui sondaj realizat de BestJobs.

Totuși, aproape jumătate dintre angajații care au răspuns sondajului BestJobs sunt îngrijorați de lipsa de claritate privind cum va arăta anul școlar, cu nici trei săptămâni înainte de începere, și se tem că acest an va fi unul de sacrificiu educațional pentru copii.

Citeşte şi Sondaj: 6 din 10 părinţi consideră că şcoala ar trebui să înceapă în sistem clasic

Alți 47% speră ca școlile să nu se transforme în focare de Covid-19 și 40% sunt îngrijorați de o eventuală îmbolnăvire a celor mici, ceea ce ar pune în pericol și restul membrilor familiei. Sunt însă și părinți îngrijorați că nu vor putea merge la serviciu din cauză că unitățile de învățământ ar putea să nu se deschidă (14,8%).

În situația în care anul școlar va avea o componentă online, jumătate dintre părinții care au participat la sondajul BestJobs spun că au tot ce le trebuie pentru a putea asigura copilului cadrul optim pentru cursuri online.

Puțin peste 31% afirmă însă că dispun doar parțial de instrumentele necesare școlii online – dispozitiv electronic, internet și spațiu dedicat de lucru -, în timp ce 19,3% spun că nu le pot asigura celor mici un cadru propice pentru școala de acasă.

Citeşte şi Cel puţin o treime din elevii lumii nu au putut face şcoală la distanţă din cauza lipsei internetului

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ