ANI: Schimbări în legea privind integritatea în exercitarea funcţiilor

| 09 mai, 2013

ANI anunţă că în declaraţia de interese nu mai trebuie menţionate contractele societăţilor comerciale pe acţiuni la care declarantul împreună cu soţul sau soţia şi rudele de gradul I deţin mai puţin de 5% din capitalul social al societăţii.

ANI menţionează că această modificare a intrat în vigoare la sfârşitul lunii trecute. Formularele privind declaraţiile de avere şi de interese pot fi descărcate de pe pagina de Internet a Agenţiei Naţionale de Integritate.

Declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese se depun în termen de 30 de zile de la data numirii sau a alegerii în funcţie, ori de la data începerii activităţii. De asemenea, persoanele prevăzute de lege au obligaţia să depună sau să actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese anual, cel mai târziu la data de 15 iunie.

Pentru anul fiscal anterior încheiat la 31 decembrie în cazul veniturilor şi situaţia la data declarării pentru celelalte capitole din declaraţie, declaraţiile de avere se întocmesc potrivit Anexei nr. 1 din Legea 176/2010.

Persoanele suspendate din funcţie pentru o perioadă ce acoperă integral un an fiscal vor actualiza declaraţiile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ