ANI ca ANI, dar tot casele rămân problema numărul 1 a lui Iohannis

| 25 sep, 2014

Klaus Iohannis nu se încadrează nici pe departe în acest profil, ci îi sfidează practic pe toţi dascălii din această ţară, sugerând că poţi deveni un ditamai chiaburul din banii încasaţi în urma meditaţiilor.

Klaus Iohannis aşteaptă verdictul privind dosarul în care Agenţia Naţională de Integritate reclamă că edilul Sibiului s-ar fi aflat într-o situaţie de incompatibilitate. Tema este, desigur, una extrem de sensibilă pentru candidatul ACL, în condiţiile în care verdictul ce urmează a fi dat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va fi definitiv şi irevocabil şi poate consemna eliminarea din cursa pentru Cotroceni a liderului PNL.

Însă până la aflarea deciziei ICCJ, Klaus Iohannis are de gestionat o altă problemă spinoasă – proprietăţile sale imobiliare şi mai ales modul controversat în care le-a dobândit. Klaus Iohannis are șase proprietăți împreună cu soția sa, Carmen. Conform explicaţiilor oferite de candidatul ACL, primele case au fost achiziţionate cu banii de nuntă, fără alte afaceri. Și-a luat un apartament cu patru camere și, din salariul de profesor și banii luați de pe meditații, Klaus Iohannis spune că a ajuns la averea pe care o are astăzi: șase case.

Citeşte şi: Spiritul german al lui Iohannis pălește în fața aranjamentelor sale dâmbovițene

Iar ca şi cum explicaţiile şi aşa neconvingătoare au adâncit şi mai mult controversele legate de avuţia imobiliară a edilului de la Sibiu, Klaus Iohannis a încercat o schimbare de strategie. Anume aceea a relativizării valorii proprietăţilor pe care le deţine. ”Chestiunea caselor nu e o temă nouă. E una din anul 2000. Sunt toate teme vechi, le aud pentru a cincea oară. De fiecare dată unii au avut impresia că e ceva senzațional. Nu e nimic senzațional, sunt lucruri simple, clare. Toate legale. Nu am nimic de ascuns. Cele șase case nu sunt case, casa în care locuiesc, două case mici cu două camere, restul sunt apartamente. Nu e mare avere acolo. Am avut oportunitatea, atunci când saşii au plecat, să investesc în imobile un pic mai ieftine. Cele şase case nu sunt şase: e casa în care locuiesc, două case mici cu două camere şi apartamente. Sunt şase locuinţe, dar ele toate la un loc sunt cât un apartament în Bucureşti”, declara candidatul ACL zilele trecute la Realitatea TV.

Noile consideraţii ale preşedintelui PNL pe această temă îl umplu şi mai mult de ridicol. Fiindcă, până una alta, nu discutăm despre apartamente modeste sau despre case dărăpănate aflate în zone perficerice ale Sibiului, ci despre imobile cu valoare de piaţă foarte mare, ţinând cont că toate aceste proprietăţi se găsesc în zone centrale, în cartierele de lux ale oraşului de pe Cibin.

Citeşte şi: Zi DECISIVĂ pentru Klaus Iohannis. ÎCCJ dezbate joi dosarul în care este declarat incompatibil de ANI

Desigur, nu ar fi fost nicio problemă dacă liderul PNL, candidat la preşedinţia României, ar fi dobândit casele în mod onest şi transparent, ca un liberal sadea, aşa cum îi place să se considere. Numai că cele şase case au intrat în proprietatea lui Klaus Iohannis în timp ce el era un simplu bugetar. Aşadar, nu din afaceri în mediul privat, nu din antreprenoriat, ci din veniturile ca profesor şi ca primar al Sibiului, ceea ce nu poate decât să ridice semne fireşti de întrebare în rândul opiniei publice.

Este la nivelul simţului comun că bugetarii au lefuri mici, iar un profesor îşi poate achiziţiona foarte greu un apartament modest, prin mari sacrificii, prin îmrpumuturi la bănci şi cu ajutor din partea familiei. Klaus Iohannis nu se încadrează nici pe departe în acest profil, ci îi sfidează practic pe toţi dascălii din această ţară, sugerând că poţi deveni un ditamai chiaburul din banii încasaţi în urma meditaţiilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 sep, 2014
Albusibiu
Respectul pentru educatie, tipic psd-ului
Penibilul penibilului. Un profesor daca are indrazneala sa aiba mai mult de 2 case ar trebui tras in teapa. Cum indrazneste nesimtitul ca din educatia pe care nu da nimeni 2 bani sa ajunga sa faca avere?! Ce conteaza ca de fapt meditatiile alea inseamna munca suplimentara, serioasa si deloc usoara si ca inca 2 sau 4 ore adaugate zilnic la cele 5-6 ore din norma profesionala nu sunt deloc floare la ureche? Domnule "jurnalist", cand veti da si dumneavoastra macar 2 ore de meditatii cuiva atunci sa vorbiti si sa stabiliti valoarea acestora. Pana atunci, mai ales in cazul profesorilor eminenti, corecti atat la scoala cat si la meditatii, va rog, aveti minimum bun simt de a nu va pronunta. Nu de alta, dar va dezvaluiti respectul pe care-l aveti pentru educatia.
25 sep, 2014
sponch
ANI este o diversiune
Procesul cu ANI este o diversiune. Se abate atentia de la o fapta infinit mai grava a acestui Klaus iohannis, aceea de trafic international de copii. SI faptele nu pot fi prescrise, fiind CRIME, mai ales ca nimeni nu stie de acei minori mai traiesc, au cazut victime retelelor de pedofilie, traficantilor de organe sau sclavi pe vreo propietate uitata de D-zeu.Niciodata in istoria omenirii, un popor nu a votat sa fie condus de un traficant de fiinte umane, copii minori. Nici romanii nu pot face acest gest, ar fi o greseala de-o grozavie fara margini un asa conducator. E responsabil
pt aceste fapte si trebuie pedepsit nu recompensat de justitie sau natiune.
http://www.paginadepolitica.ro/iohannis-trafic-de-organe-reportajul-de-unde-a-pornit-totul-video/
25 sep, 2014
Albusibiu
Uite-l si pe jalnicul asta. A citit el "la gazeta", a vazut el pe undeva ca e scandalul cu traficul de copii pt organe. Dom'le, e fapt grav!
Nici macar n-a stat sa vada tonul de "Surprize, surprize" in care Antena 1 Sibiu (Proprietate a PSD la acea data) a facut materialul. Nu a stat sa vada nici articolul care a stat la baza materialului video, subiect scos de Marius Albin Marinescu, deconspirat in 2009 de CNSAS drept colaborator al Securitatii, sub nume de cod "Rahova". Nu, omul stie una si buna: ca Johannis a facut trafic de organe si ca, desi Procuratura s-a autosesizat in 2000 si a facut cercetari extinse (fara sa gaseasca insa nimic), sasul din Sibiu sigur este vinovat. De ce? Pentru ca asa ii spune lui constiinta de cititor-inghititor de propaganda.
25 sep, 2014
ferenczy-comunicator
4 case+2 vandute=6 cocioabe Victor Ponta=42 ani =chiabur
Premierul Victor Ponta deţine trei apartamente în Bucureşti şi un imobil în judeţul Gorj, conform declaraţiei de avere publicate pe site-ul Guvernului.

Ponta mai deţine şi un teren intravilan de 1371 de metri în comuna Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi. De asemenea, are două maşini, mărcile Citroen şi Fiat,.

Conform declaraţiei de avere, premierul i-a vândut deputatului de Dorohoi Andrei Dolineaschi un autoturism, pentru suma de 18.000 euro.
De asemenea, în martie 2012, Victor Ponta a vândut alte două imobile: un apartament în valoare de 130.000 de euro şi o garsonieră de 80.000 de
Pentru ziaristul socialist al lui Sultanescu:ce este ma dobitocule asa peiorativ in cuvantul chiabur:
CHIABÚR, -Ă, chiaburi, -e, s. m. și f., adj. (Țăran) înstărit, bogat. – Din tc. kibār.
nesimtitule…milogule....asistatule
25 sep, 2014
cantautor
efectul propagandei USL ,in opozitie:Sobaru se arunca de la balconul Parlamentului
efectul propagandei USD(sau USL exista)!!! Sobaru intra cu masina in gardul Guvernului si este arestat la domiciliu
democratie si stat de drept la maxim
v-ati batut joc de acest om Dlor.Ponta,Voiculescu...gadea,palada si sultanescu
sa va fie rusine

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ