Reacţia lui Crin Antonescu la decizia Tribunalului Bucureşti

| 09 sep, 2014

Tribunalul Municipiului Bucureşti a decis să nu înregistreze modificările la Statutul Partidul Naţional-Liberal adoptate la Congresul din 27 iunie. Astfel nu este validată juridic alegerea noii conduceri a partidului, în frunte cu Klaus Johannis. Decizia nu este definitivă.

Senatorul PNL crin Antonescu e de parere ca decizia de invalidare a Statutului PNL de o instanta a Tribunalului Bucuresti nu va avea nici o consecinta politica:

”Domnul Iohannis a fost ales legitim, democratic în funcția de președinte al PNL. Un lucru este cert: candidatura la președinție a lui Iohannis nu e niciun fel de consecință. Dacă Iohannis va depune semnăturile, el este un candidat absolut legitim. Până la recunoașterea juridică a faptului că Iohannis este președinte al PNL”, a explicat Antonescu potrivit ştiripesurse.ro.

”Nu sunt președinte al partidului, eu am demisionat. Nu cred că această problemă îi va aduce vreo daună electorală, nu cred că vor fi repercursiuni la nivelul imaginii", a conchis Crin Antonescu.

Reacţia PNL

Partidul Naţional Liberal (PNL) susţine că decizia Tribunalului Bucureşti cu privire la unele modificări aduse statutului partidului nu afectează candidatura lui Klaus Iohannis la Preşedinţie.

'Din minuta redactată de Tribunal, reiese foarte clar că nu există niciun fel de obiecţiuni din partea completului care a judecat acest dosar în ceea ce priveşte alegerea noii conduceri a partidului. Instanţa a dispus ca toate documentele referitoare la alegerea conducerii PNL să fie înregistrate în Registrul partidelor politice. Nu există niciun fel de problemă cu privire la legitimitatea şi legalitatea noii conduceri a PNL. Hotărârea Tribunalului Bucureşti nu afectează în niciun fel candidatura domnului Klaus Iohannis la Preşedinţia României. Alianţa Creştin-Liberală l-a desemnat pe domnul Iohannis candidat la Preşedinţie în urma unei decizii politice, care nu a avut la bază calitatea sa formală de preşedinte al PNL', se arată într-un comunicat al Departamentului de Analiză Politică şi Comunicare al PNL.

Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte noul statut al PNL, liberalii aşteaptă motivarea deciziei pentru a vedea care sunt modificările respinse de instanţă, urmând ca apoi, în termenul legal de cinci zile, să atace hotărârea completului de judecată, punctând că acestea sunt 'chestiuni formale, juridice, care vor fi rezolvate'.

'Chiar şi în cazul în care decizia Curţii de Apel va menţine obiecţiile la Statut formulate de Tribunal, singura consecinţă este că partidul va funcţiona fără să mai ţină cont de acele dispoziţii declarate neconforme', se menţionează în comunicat.

Liberalii reamintesc faptul că Iohannis a fost ales preşedinte al PNL cu susţinerea unei largi majorităţi a delegaţilor la congres.

'Aceasta este o realitate politică necontestată şi necontestabilă', se subliniază în comunicat.

Tribunalul Bucureşti a respins luni cererea PNL de înregistrare a unor modificări aduse statutului partidului.

'Admite în parte cererea formulată de petentul Partidul Naţional Liberal, prin secretar general Marian Petrache. Dispune consemnarea în Registrul partidelor politice a documentelor ce atestă desfăşurarea adunărilor generale ale partidului, respectiv procesul-verbal al Congresului Extraordinar din data de 27.06.2014 şi procesul-verbal al Congresului Ordinar din data de 28.06.2014. Admite în parte cererea de intervenţie voluntară principală formulată de intervenientul Dănuţ Bădău. Respinge cererea formulată de petentul Partidul Naţional Liberal de încuviinţare a modificărilor aduse Statutului Partidului Naţional Liberal. Obligă petentul la plata către intervenient a sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în 5 zile de la comunicare, cererea ce se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 08.09.2014', se arată în decizia postată pe site-ul Tribunalului Bucureşti.

Citeşte şi: Cât de mare să fie coincidența? Udrea și Iohannis la același miting electoral

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ