Iohannis s-a integrat în PDL

| 09 sep, 2014

Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, a intrat oficial în campanie, dar asta nu pentru că ar fi prezentat un proiect de țară viabil sau pentru că ar fi avut vreo contribuție reală pe vreun subiect arzător de pe agenda politică, ci pentru că a făcut o baie de mulțime la Țebea, unde a participat, duminică, la Serbările Naționale în memoria lui Avram Iancu.

Aflat în fieful PDL, Iohannis a fost primit cum nu se poate mai bine, grație eforturilor democrat-liberalilor de a aduna cât mai multă lume care să-l vadă pe edilul Sibiului cum bea bere la halbă și mănâncă plăcintă, că de zis, n-a zis nimic neamțul.

Primit pe imnul PDL, Klaus Iohannis a avut o încercare eșuată de a părea uman în fața celor chemați de Gheorghe Falcă și șeful CH Hunedoara, Mircea Molot, pentru a-l aclama pe prezidențiabilul ACL. În toate fotografiile și înregistrările apărute ulterior, se poate observa cu ușuriță faptul că pentru Iohannis nu vine în mod natural un comportament tipic în astfel de situații. Lipsit de carismă, distant și, nu în ultimul rând, arogant peste măsură, liberalul afișează un zâmbet fals și se obligă să mai dea mâna cu vreun localnic, să mai pupe o bătrână și să facă poze cu cei prezenți. Oricât se chinuie democrat-liberalii lui Blaga să-l promoveze pe Iohannis drept cea mai bună alegere pentru Cotroceni, acesta pare să găsească întotdeauna o modalitate de prin care să se saboteze.

Iohannis s-a integrat în PDL, s-a pliat întocmai pe politica dictatorială promovată în cadrul partidului și a preluat în întregime retorica democrat-liberală, ajungând să se declare un susținător al guvernării portocalii sau să se întoarcă la 180 de grade în ceea ce privește suspendarea lui Traian Băsescu din vara anului 2012, tocmai pentru acest tip de acțiuni, pentru aceste băi de mulțime lipsite de fond și regizate, în speță, pentru a genera știri. Era de așteptat că într-o zonă portocalie să aibă loc o baie de mulțime, provocarea ar fi să repete această figură într-un județ pesedist. Atunci s-ar vedea care este susținerea reală a lui Iohannis pentru Cotroceni. În context, vizita la Iași a prezidențiabilul ACL nu a generat niciun fel de reacție cu privire la prezența liberalului.

Până una alta, trebuie să-i dăm credit lui Iohannis că se ține de cuvânt în privința vizitelor în teritoriu. Așa cum a promis la intrarea în cursa prezidențială, liberalul străbate țara în lung și-n lat pentru a le demonstra românilor că atunci când vorbește, vorbește românește. Pe de altă parte, edilul Sibiului este susținut în acest demers de către colegii democra-liberali de alianță, care îl poartă pe Iohannis prin țară mai ceva ca pe sfintele moaște.

Citeşte şi: Cât de mare să fie coincidența? Udrea și Iohannis la același miting electoral

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ