Traian Băsescu sau „preşedintele-cârciumă”

| 09 sep, 2014

Când liderul PLR, Călin Popescu-Tăriceanu le-a solicitat colegilor din legislativ să se ralieze ultimei iniţiative de demitere a preşedintelui, a făcut-o pe un ton civilizat şi argumentând rezonabil de ce consideră că demersul său este îndreptăţit. Putem spune fără ezitare că argumentele lui Tăriceanu erau la înălţimea funcţiei sale, de preşedinte al Senatului, a doua funcţie ca importanţă în România.

Replica lui Băsescu, deşi a debutat cu argumente concrete, legate de calendarul propus de senator cât şi de prevederile constituţionale referitoare la perioada maximă de suspendare a preşedintelui, a eşuat rapid şi lamentabil la nivelul unei miştocăreli dubioase, nedemne de un şef de stat. Replica derizorie, prin care Traian Băsescu ţinut să-l eticheteze pe Tăriceanu „inimă zburdalnică” - o trimitere străvezie la numeroasele căsnicii ale acestuia- este încă un argument în favoarea celor care afirmă de ceva timp încoace că preşedintelui României „nu i se văd manşetele”, luările sale de poziţie fiind adeseori la limita indecenţei, nedemne şi cauzatoare de prejudicii de imagine funcţiei pe care acesta o mai ocupă încă.

Replica controversată a venit într-un context cum nu se poate mai încărcat, după ce Traian Băsescu s-a hazardat să repete afirmaţiile jignitoare referitoare la lucrarea de doctorat a primului-ministru, un subiect asupra căruia preşedintele ţării nu are nicio expertiză. Dar ofensele lui Băsescu sunt mult mai numeroase, printre cele mai cunoscute fiind referirile la soţia decedată a fostului lider PNL, Crin Antonescu, ameninţările la adresa soţului senatoarei PSD, Gabriela Firea cât şi referirile mai mult decât jignitoare făcute de preşedinte la adresa femeilor, romilor şi a jurnaliştilor. Mulţi au spus că Traian Băsescu întinde nepermis de mult coarda şi că profită de înălţimea funcţiei actuale la adăpostul căreia ascunde tot atâtea vulnerabilităţi, poate chiar mai numeroase decât cele amintite de el la adresa adversarilor săi.

Citeşte şi: Băsescu:Tăriceanu să citească Constituţia, să nu se mai facă de RÂS când planifică programul dat de Voiculescu

Din punctul de vedere al acestor comentatori, preşedintele este mai zburdalnic la inimă decât Tăriceanu, mai ales din perspectiva faptului că preşedintele Senatului are bunul simţ să îşi legalizeze legăturile amoroase. Alţii amintesc de trăsăturile de-a dreptul ariviste ale preşedintelui, Băsescu ajungând în situaţia antologică de a-şi repartiza singur o casă la care nu era îndreptăţit, pe vremea când era primar general al Capitalei. De ce ar fi, deci, mai condamnabilă o ipotetică inimă „zburdalnică” în cazul lui Tăriceanu decât apetitul pentru deplasări de „serviciu” al admiratorului Elenei Udrea, care numai cu un an în urmă renunţa la reprezentarea ţării la o reuniune la nivel înalt organizată de ONU la New York, pe motiv că nu sunt bani, în timp ce îi făcea campanie populară controversatului „partid poşetă” al popularilor, ajuns între timp pandantiv la încheietura aceleaşi blonde.

În retrospectiva celor zece ani de prea puţine realizări, compensate printr-un exces de exotice scandaluri prin care Traian Băsescu s-a asigurat că va fi pomenit cel puţin un deceniu după ce va fi depus mandatul, putem spune că mai relevante decât etichetele pe care le-a pus altora vor rămâne cele pe care şi le-a pus singur. Vom trăi şi vom vedea, dar cu greu ne putem imagina că se vor uita menţiunile preşedintelui matrafoxat la volan, a preşedintelui care dansa geamparale pe la „Cireşica”, a moşierului de sute de hectare, la Nana... Din această retrospectivă, putem spune că râde ciob de oală spartă...

Citeşte şi: Tăriceanu: Nu am făcut cererea de suspendare a preşedintelui ca să-l graţiez pe Voiculescu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 sep, 2014
cantautor
Cristian T P-gandul-fostul colaborator al lui Ferenczy
Acest Tăriceanu arată, se îmbracă şi vorbeşte ca un „nobil şi distins băiet”, e mereu pus la patru ace, spune cu dicţie „care” în loc de „pe care”, mimează în neştire „omul serios”, „bărbatul de stat”, gentlemanul de club politic care nu poate face hotel mocofanilor cu casele distruse de ape. Faptele lui, în schimb, pe care le poate vedea, auzi şi ţine minte oricine are un creier în spatele organelor de simţ, sunt cele ale unui popondeţ.

Ieri, „liberalul” Tăriceanu împingea de zor PNL spre Băsescu, azi el e înalta sculă a lui Ponta, alaltăieri îl ruga pe „Traian” să-l scape de pârnaie pe Patriciu, azi sare cu suspendarea lui Băsescu la spartul târgului. Îl acuză pe Băsescu că face rău României la Bruxelles, el, cel care, ca premier, era cât pe ce să retragă peste noapte militarii români aflaţi în Irak sub egida NATO şi a consimţit la înstrăinarea resurselor din Platoul Mării Negre înainte ca zona să fie câştigată la Haga de echipa lui Bogdan Aurescu.

Acesta e popondeţul, silueta cu frac şi joben, umplută cu paie, pe care o poţi vedea pe câmp, luată drept om de către ciori.

Puternic popor suntem dacă am rezistat 4 ani cu Tăriceanu premier.

Trist popor suntem dacă unul din 10 dintre noi se închină popondeţului în capiştea spoie
10 sep, 2014
Catalina F
are dreptate autorul:poporul roman uraste mosierii,geamparalele si nu consuma alcool...
poporului roman,cel putin la 7,4 milioane,ii plac mincinosii,plagiatorii,presedintii de CAP si consuma doar ce se "da" la televiziunea lui Ghita si la "obedientul "lui Sultanescu...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ