Pactul lui Iohannis nu valorează nici cât hârtia pe care a fost scris

| 10 sep, 2014

Caraghios este că în timp ce Iohannis face apeluri fanfaronarde către celelalte formațiuni, în exact același stil heirupist de ”haideți să haidem” prin care ne-am mai amuzat și de MRU, edilului de Sibiu i se contestă însăși conducerea propriului partid!

Nici nu l-au absorbit bine în cadrul ACL pe MRU și a sa minusculă Forță Civică, căci Iohannis a și luat de la fostul premier virusul care îl face să delireze public, considerându-se liderul opoziției reunite. Caraghios este că în timp ce Iohannis face apeluri fanfaronarde către celelalte formațiuni, în exact același stil heirupist de ”haideți să haidem” prin care ne-am mai amuzat și de MRU, edilului de Sibiu i se contestă însăși conducerea propriului partid!

Da, sună uluitor că cel care are pretenții să-i încoloneze ce ceilalți lideri sub comanda sa politică, conform Tribunalului București nu conduce în temei legal nici măcar propriul partid. Dar să lăsăm astfel de mărunțișuri prea meschine ca să oprească un astfel de lider de talie planetară și să ne aruncăm o privire critică asupra apelului ce face trimitere la un Pact Național pentru Stabilitate și Democrație, o formidabilă colecție de cuvinte goale, cu unele părți care sunt mizerii politice de-a dreptul.

Citeşte şi: Iohannis și nazismul – vorbim de funie în casa spânzuratului?

Stăm, citim și ne crucim, cine ar putea avea inconștiența să se ralieze la un asemenea suicid politic? Pactul cu pricina s-ar putea numi fără mari probleme, mai pe șleau, Restaurația Băsismului Național, cu unic punct salvgardarea regimului Băsescu, pe care Iohannis și compania nu se mai sfiesc să-l polișeze la drumul mare și în văzul lumii.

Unele accente din această colecție de vorbe goale sunt de-a dreptul hilare, altele halucinante și nu puține de-a dreptul revoltătoare. Nu mai este un secret pentru nimeni că hiatusurile din biografia liderului liberal sunt potențiale probleme cu legea, cu un pronunțat iz penal. Cu toate acestea, Iohannis recită pe nas către națiune un pomelnic care debutează cu supărarea sa la adresa unei ”amnistii a oamenilor politic condamnați definitiv”.

Citeşte şi: Traian Băsescu, declaraţie neaşteptat de DURĂ despre prezidenţiabilul IOHANNIS

Partea cu adevărat interesantă este că în curând atât Iohannis cât și Băsescu s-ar prea putea afla în aceeași situație. Dar dincolo de acest caraghioslâc, scăpat probabil involuntar de negrișorul care i-a compus liderului documentul respectiv, nu dă deloc bine să auzi un astfel de discurs moralizant din gura cuiva care a pierdut cel puțin o casă în instanță, în urma unei condamnări penale definitive.

Oare când instanțele se vor pronunța și în cazul celui de-al doilea imobil aflat în litigiu, cum va evolua discursul liderului PNL pe tema amnistiei? Sau în cazul unei anchete lămuritoare privitoare la aeroportul-baltă din Sibiu, care a înghițit -nu prea e clar cum- aproape 100 de milioane de euro numai ca să devină locul preferat al tuturor broaștelor din zona Sibiului...

Ce mai ”combate” din gură vajnicul lider liberal? Ar mai fi ”modificarea abuzivă şi neconstituţională a legislaţiei electorale”, oricine cunoaște oricât de schematic lungul șir de abuzuri de acest fel, acumulate de Traian Băsescu și compania va realiza cât de găunos este discursul acestui nou propagandist, care consideră nociv doar ce fac ceilalți, fără să știe sau să-i pese că tocmai cei pe care-i laudă au fost antemergători în toate sforăriile și modificările legislative din ultimii zece ani.

Citeşte şi: Traian Băsescu sau „preşedintele-cârciumă”

Mai combate și traseismul, o inițiativă care-l umple de ridicol, Klaus Iohannis fiind (ca și Elena Udrea) unul din exemplarele etalon ale traseismului politic. Cel care și-a vândut formațiunea adversarilor din PDL, are tupeul și infatuarea să peroreze împotriva” turismului electoral şi a votului multiplu”! Să-l întrebe pe specialistul Blaga, sau să caute singur pe Youtube filmările din timpul faimoasei campanii prin care PDL a trimis-o pe independenta EBA la Bruxelles. Înaintea să ceară depolitizarea și funcționarea normală a instituţiilor statului, să se întrebe cine le-a politizat și deturnat în primă instanță, începând din 2005...

Înainte să nazalizeze despre ”alocarea banilor publici către comunităţi locale pe criterii politice și clientelare” să se uite mai bine la cei cu care și-a pus pirostriile politice, sunt doctori exact în acest domeniu!

Și, în final, înainte să ceară ”Organizarea de dezbateri naţionale la nivel parlamentar şi extraparlamentar pe teme de interes major ” să se uite bine în oglindă, la candidatul fantomă, fără platformă, fără argumente, fără discurs.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ