Joseph Daul îi încurcă pe Victori

| 10 sep, 2014

Înainte să le ceară celor de la PES să se delimiteze de afirmaţiile lui Victor Ponta, Joseph Daul şi PPE ar trebui să se delimiteze de Viktor Orban. Dar din păcate, ipocrizia a fost una din trăsăturile definitorii ale popularilor europeni în ultima vreme.

Din ciclul, “uite cine s-a trezit să vorbească”, preşedintele PPE, Joseph Daul a considerat de cuviinţă să critice declaraţiile premierului Victor Ponta cu privire la asemănările dintre regimul Băsescu şi cel nazist. După ce în vara anului 2012 PPE a făcut toate demersurile pentru a-l repune în mod ilegitim înapoi la Cotroceni, popularii europeni sunt decişi să meargă până în pânzele albe pentru a-l susţine în continuare pe preşedintele României.

În ciuda instaurării de către Traian Băsescu a unui regim cu puternice accente totalitare, PPE preferă să să se facă că nu vede şi să privească în altă parte, criticând prin vocea lui Joseph Daul comparaţia făcută de Victor Ponta. Mai mult, Daul le-a cerut social-democraţilor europeni să se delimiteze de afirmaţiile premierului român.

“Este de-a dreptul scandalos să auzi cum premierul unui stat UE îl compară pe preşedintele propriei sale ţări cu naziştii”, s-a arătat extrem de intrigat Joseph Daul.

Citeşte şi:  Traian Băsescu, despre comparaţia cu regimul nazist:Declaraţia lui Ponta aduce grave prejudicii statului român


Totodată, liderul popularilor europeni a încercat să-şi justifice poziţia, precizând că preşedintele Traian Băsescu a fost ales în mod democratic de două ori, dar uitând să spună că la fel de democratic a fost şi demis în 2012, când peste 7,4 milioane de români au votat pentru ca Băsescu să nu se mai întoarcă în funcţia de preşedinte al României. Atunci, PPE, din care face parte şi domnul Daul şi al cărui preşedinte este astăzi, a făcut toate presiunile pentru ca decizia majoritară a românilor să fie încălcată.

Dar nu ar trebui să ne mire faptul că PPE, în frunte cu Joseph Daul, au probleme de a înţelege democraţia, câtă vreme în partidul dumnealor putem încă regăsi un personaj extrem de nociv precum premierul Ungariei, Viktor Orban.

În Ungaria, Viktor Orban a limitat sever libertatea de expresie, a modificat brutal Constituţia, a limitat independenţa Justiţiei, a încercat să preia puterea guvernatorului băncii centrale, intervenind în politică monetară a ţării, iar în prezent, Orban face un joc extrem de periculos în favoarea Moscovei.

Aşa că, înainte să le ceară celor de la PES să se delimiteze de afirmaţiile lui Victor Ponta, Joseph Daul şi PPE ar trebui să se delimiteze de Viktor Orban. Dar din păcate, ipocrizia a fost una din trăsăturile definitorii ale popularilor europeni în ultima vreme.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ