Băsescu duce dorul bastoanelor din 2012

| 10 sep, 2014

Prin ieșirile sale, Băsescu nu face altceva decât să creeze diversiuni de natură să-i ajute pe candidații săi să mai câștige ceva teren în cursa prezidențială. Iohannis se află pe un trend descrescător în sondajele de opinie și nici Udrea nu stă mai bine, motiv pentru care Băsescu se teme ca favoriții săi nu au șanse să caștige alegerile.

Un indiciu al faptului că se apropie alegerile cu pași repezi este și faptul că Traian Băsescu și-a reluat ieșirile zilnice de la pupitrul prezidențial. Așa cum a fost cazul pe toată perioada campaniei pentru alegerile europarlamentare, și acum președintele încearcă să acapareze spațiul media prin promovarea unor non-teme, cu scopul neascuns de a trage pe turta favoriților săi în cursa pentru președinția României. Printre altele, Băsescu a cerut ieri „demisia sau demiterea comandantului Jandarmeriei” pe motiv că instituția dă dovadă de obediență față de PSD.  Pesemne, Băsescu duce dorul bastoanelor din 2012.

Atacul președintelui la adresa Jandarmeriei este unul de cea mai joasă speță, motivarea acestei solicitări fiind una lipsită de argumente logice și raționale. Lui Băsescu i s-a pus pata pe Jandarmeria română pentru că i se pare lui că instituția în cauză favorizează principalul partid de guvernământ și, mai mult decât atât, a devenit complicele trustului INTACT, mai exact a Antenei 3.

Citeşte şi: Iohannis și nazismul – vorbim de funie în casa spânzuratului?

„Această instituţie a cedat si ea e o instituţie esentiala in pastrarea ordinii si asigurării bunei desfăşurări a procesului electoral, ce incredere sa avem in Jandarmerie cand lasa sa fie batuţi ziaristi de la mijloace mass media care nu sunt favorabile puterii si cand se duc cu o intreaga divizie dacă un mascarici de la o televiziune e deranjat de zgomotul motocicletelor, dar mascariciul fiind suporterul lui Ponta”, a fost explicația dată de Băsescu.

Fie că este vorba despre o imaginație bogată sau doar de o dorință crâncenă de-a lui Băsescu de a institui haosul drept politică de bază în România, prin această declarație acesta nu face decât să-și asume public, încă o dată, faptul că este departe de a fi președintele tuturor românilor, poziția sa variind în funcție de interesele de moment.

Citeşte şi: Traian Băsescu sau „preşedintele-cârciumă”

În context, cred că nu este greșit să afirmăm că Băsescu nutrește niscavai regrete cu privire la bastoanele aplicate de către Jandarmerie pe spatele protestatarilor din Piața Universității, în 2012. În cazul în care violența servește intereselor sale și ale protejaților săi, este binevenită, pacea fiind, în opinia președintelui, un concept depășit.

Prin ieșirile sale, Băsescu nu face altceva decât să creeze diversiuni de natură să-i ajute pe candidații săi să mai câștige ceva teren în cursa prezidențială. Iohannis se află pe un trend descrescător în sondajele de opinie și nici Udrea nu stă mai bine, motiv pentru care Băsescu se teme ca favoriții săi nu au șanse să caștige alegerile.

Citeşte şi: Înainte de alegeri Băsescu are o minciună preferată

Pe de altă parte, prin conferințele și declarațiile susținute de la Cotroceni, președintele reușește, în egală măsură să impună linia de atac a dreptei românești la adresa Guvernului și să pună presiune pe instituții precum CNA sau Avocatul Poporului, mesajele lui fiind dintre cele mai evidente.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ