Băsescu: Poliţia şi DGIPI sunt obediente politicului

| 09 sep, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că Poliţia şi Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, cunoscută şi sub numele de ''Doi şi-un sfert'', sunt încă obediente politicului.

'Nu e curăţat parte din sistemul de securitate. Poliţia este încă obedientă faţă de preşedinţii de consilii judeţe, faţă de decizia politică, se căciulesc pentru o funcţie mulţi dintre ei', a spus Băsescu, la B1 TV.

Întrebat dacă se referă şi la serviciul de informaţii al MAI, şeful statului a răspuns că se referă la tot.

'Să nu credeţi că şeful Doi şi-un sfert care a fost schimbat de curând, a fost schimbat de florile mărului. Miniştrii, indiferent cine au fost, l-au politizat. Şi în timpul guvernului partidului pe care eu l-am dat. N-am putut să-i controlez la nivelul ăsta. Ce am putut să fac direct, SRI, SIE, Parchete, Înaltă Curte, am făcut-o. Ce a fost sub guvern întotdeauna a fost sub influenţă politică şi asta e una dintre marile vulnerabilităţi', a susţinut preşedintele.

De asemenea, întrebat de moderator dacă DGIPI se implică mai mult decât alte servicii în bătălia politică, şeful statului a răspuns că n-ar spune neapărat, dar a precizat că acest serviciu este 'obedient politicului'.

'Dacă se va deschide mai mult, spre exemplu, din dosarul de la Cluj, cu preşedintele CJ, cu Uioreanu, veţi putea constata', a spus Traian Băsescu.

Şeful statului a afirmat, totodată, că decizii de procurori au fost controlate de un ziarist important fără, însă, a-l nominaliza pe acesta.

Băsescu a arătat că acolo unde a putut acţiona, a făcut-o pentru 'curăţarea' sistemului.

'Am găsit un SRI în care Sorin Ovidiu Vântu ştia lista cu cei ascultaţi, iar şeful SRI, Dumnezeu să-l ierte, mergea cu maşină de la Sorin Ovidiu Vântu. SRI era controlat de Vântu. (...) Timofte îi punea la dispoziţie informaţii de la această instituţie de securitate naţională, informaţii economice. (...) Sistemul s-a curăţat', a susţinut Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ