Președintele face presiuni pe instituțiile statului, Iohannis îi face plecăciuni

| 09 sep, 2014

În timp ce Traian Băsescu vituperează și calcă pe grumaz orice instituție sau persoană care nu îi urmează ordinele, prezidențiabilul Iohannis îi suflă vânt în pupă președintelui, chiar pe temele de campanie pe care cei doi s-au hotărât să le promoveze în perioada de dinainte de alegeri.

Președintele a revenit în campania electorală! Într-o singură declarație de presă, ticsită de elucubrații marca Traian Băsescu, președintele a reușit să ceară demiterea șefului Jandarmeriei, să dea dispoziții unor instituții care nu se află sub autoritatea sa și să își atribuie meritele Justiției în soluționarea dosarelor de mare corupție.

Discuțiile despre o nouă suspendare i-au încins sângele în obraji lui Traian Băsescu și l-au determinat să riposteze ca un șobolan încolțit, cu o violență comparabilă doar cu incoerența ideilor transmise.

Băsescu a ieșit, marți, într-o declarație de presă, ca să dea de pământ cu șeful Jandarmeriei, despre care spune că trebuie demis de urgență, cu șefa CNA, care nu are habar să asigure desfășurarea corectă în audiovizual a campaniei electorale, și cu Avocatul Poporului, care nu este decât o marionetă a Executivului. Băsescu a insinuat pe un ton amenințător că el însuși s-ar afla în spatele condamnărilor în instanță ale lui Dan Voiculescu, Cătălin Voicu sau Sorin Ovidiu Vântu.

Citeşte şi: Și tăcerea e un răspuns: Iohannis acceptă prelungirea mandatului lui Băsescu?

Mai mult ca niciodată, președintele s-a lăsat cuprins de beția puterii funcției pe care o deține: a pus presiune pe instituții precum Avocatul Poporului sau CNA – instituții aflate în subordinea legislativului și nicidecum a președintelui –, a atacat Jandarmeria – autoritate responsabilă pentru ordinea publică, și și-a pus întreaga ură în spatele loviturilor de campanie bine țintite către Guvern și prim-ministru.

Aproape concomitent cu atacurile președintelui, candidatul ACL în alegerile prezidențiale, Klaus Werner Iohannis oferea varianta cenzurată a declarației lui Băsescu, în prezentarea de campanie a unui pact pentru ”stabilitate şi democraţie”. Este ca și cum Iohannis ar fi scos toate numele proprii, toate amenințările, atacurile și calomniile din discursul lui Băsescu și ar fi livrat aceeași declarație, dar într-o formă castrată, care să nu deranjeze pe nimeni. Altminteri, Iohannis vorbește despre exact aceleași teme: organizarea alegerilor din noiembrie, funcționarea instituțiilor de control ale statului și dosarele din Justiție.

Nu este foarte clar cui îi este adresată invitația lui Iohannis de a semna “pactul”, dar judecând după cele petrecute în ultimele 24 ore și nu numai, se prea poate să îl vedem pe Iohannis cum vine ‘să ia lumină’ de la ‘flacăra democrației’ lui Băsescu.

Citeşte şi: Băsescu şi Iohannis: “Simţim la fel, gândim la fel, minţim la fel”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ