UPDATE ANI: Marian Vanghelie nu poate justifica suma de 180.000 euro

| 24 apr, 2013

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe semnificative, în cuantum de 787.246 lei (aproximativ 180.300 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de primarul sectorului 5, social-democratul Marian Vanghelie.

UPDATE 22:56 Vicepreşedintele PSD, Marian Vanghelie, primar al sectorului 5, consideră că decizia ANI reprezintă un atac politic împotriva sa, care nu este din interiorul partidului.

"Eu consider că este un atac politic stimulat. Eu cred că nu este din interiorul partidului, cred că e o chestie aşa, puţin browniană. Înţeleg bine cam de unde sunt undele şi cum sunt undele către dl .Georgescu, dar tocmai de aceea vreau să-i transmit că îl dau în judecată, cu toate informaţiile pe care le am despre dânsul, să se oprească cu mizeriile astea", a spus Vanghelie la România TV.

El a detaliat că, în urmă cu 7 - 8 luni, ANI i-a făcut un dosar pe care l-a trimis 'direct la Parchetul General'. 'Vine citaţie acasă de la Parchet, mă duc, îmi cer toate documentele, toate declaraţiile de avere, de când am început ca primar, până în ultima zi. Se fac toate verificările necesare, am fost de mai multe ori, am dat declaraţii, am fost la Parchet. Am dat declaraţii şi primesc neînceperea urmăririi penale (NUP). Am o hârtie. Dl Georgescu atacă şi face o contestaţie, conform legislaţiei în vigoare, la procurorul general, la dl procuror Morar, care anulează hotărârea, ia dosarul, şi-l dă la alt procuror. Îl iau din nou şi încep din nou aceeaşi speţă. S-a anulat NUP şi mi s-a luat dosarul şi s-a dat la alt procuror, iarăşi verifică toate declaraţiile din nou cu tot ceea ce a trebuit, cum a trebuit. După două luni, iar NUP (...) şi am şi a doua hârtie de NUP', a completat Vanghelie, care a calificat ANI ca fiind un fel de cal fără picioare.

UPDATE Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a precizat, miercuri, că nu a făcut acte ilegale, nu are şi nu există niciun ban în plus în afara sumelor trecute în declaraţia de avere şi a anunţat că-l va da în judecată pe şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu.

''În ultimele şase luni de zile am fost anchetat de Parchet pe declaraţia de avere, dosarul fiind dat de la ANI către Parchet. Am luat NUP în primul dosar după care ANI a atacat şi a contestat la Parchet. (...) Alt judecător m-a anchetat şi mi-a dat NUP. (...) Această instituţie (n.r. ANI) îşi permite să se joace în România cu toţi politicenii, după cum a dorit - instituţia şi acel conducător care se numeşte dl. Georgescu. Acum câteva luni de zile, pe surse, din partea ANI s-a dat ca şi cum Vanghelie a mutat 6 milioane de euro în Liban. Tot am încercat şi l-am rugat pe dl Georgescu să spună dacă este real sau nu. Dacă această instituţie - înţeleg că este comunicat oficial şi m-a atacat la Curtea de Apel... am să mă judec pentru ce m-a atacat şi am să-l dau în judecată pe dl Georgescu personal pentru toate calomniile'', a spus Vanghelie, informează Agrepress.

El a mai spus că declaraţia sa de avere nu a suferit modificări în ultimii ani şi a exclus posibila inexistenţă a unor facturi în valoare de 180.000 de euro.

''Am fost verificat de Parchet în ultimele 6 lui de două ori la rând, declaraţia mea nu s-a schimbat deloc. (...) Credeţi că Parchetul nu este o instituţie reprezentativă pentru ANI în România? Nu am şi nu există niciun ban în plus vizavi de ceea ce scrie în declaraţia de avere. (...) Eu nu fac acte ilegale. Declaraţia mea de avere de când sunt primar nu s-a modificat. (...) Tot m-am jucat cu dl Georgescu, dar de data asta am să-l dau în judecată. (...) Dl Georgescu din punctul meu de vedere, de-a lungul timpului, a făcut foarte multe jocuri în această ţară şi şi-a permis... ţinând cont de faptul că dânsul se crede foarte important... O să vedem noi toate problemele pe care le are dânsul'', a adăugat edilul sectorului 5.

Potrivit unui comunicat al ANI remis miercuri de AGERPRES, în urma evaluărilor efectuate, s-a constatat o diferenţă de 787.246 lei între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu familia, în perioada 2008 - 2011, de către Marian Vanghelie.

Vanghelie exercită în prezent cel de-al patrulea mandat succesiv de primar al sectorului 5 Bucureşti.

ANI susţine că în perioada evaluată, 2008-2011, Vanghelie a realizat venituri salariale în cuantum de 253.199 lei iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 1.040.445 lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 787.246 lei.

În acest caz, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de Marian Vanghelie.

ANI precizează că l-a înştiinţat pe Marian Vanghelie despre declanşarea procedurii de evaluare, însă acesta nu a depus la dosar un punct de vedere

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ