ANI: Mircea Pop, fost director general al CNADNR, în conflict de interese

| 05 apr, 10:14

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Mircea Pop, fost director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), a infracţiunii de conflict de interese.

Potrivit unui comunicat al ANI, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, Mircea Pop a semnat actul adiţional nr. 10/31.01.2013 având ca obiect "extinderea cu 29 luni a contractului de consultanţă pentru furnizarea serviciilor de proiectare şi supervizare a lucrărilor de construcţie a autostrăzii Arad-Timişoara-Lugoj şi a Variantei de ocolire Arad". 

Actul adiţional respectiv viza suplimentarea activităţii personalului consultantului, precum şi suplimentarea valorii contractului cu suma de 1.956.182 euro fără TVA (de la 10.227.694 euro fără TVA la 12.183.876 euro fără TVA), în condiţiile în care SC DP Consult SA avea calitatea de subconsultant pentru autostrada Arad-Timişoara şi varianta de ocolire Arad. 

Mircea Pop a deţinut calitatea de acţionar majoritar al SC DP Consult SA, în perioada 25 martie 2011-14 iunie 2012, şi a obţinut în anul 2012 venituri din dividende de la această societate în valoare de 1.343.222 lei. 

Conform ANI, deşi la data de 14 iunie 2012, Mircea Pop a cesionat acţiunile pe care le deţinea la SC DP Consult SA, în perioada deţinerii funcţiei de director general în cadrul CNADNR, acesta avea obligaţia de a nu participa la luarea unei decizii care să producă direct sau indirect un folos patrimonial pentru SC DP Consult SA. 

Dispoziţiile art. 301 din Codul penal arată că "Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ