ANI: Şapte actuali şi foşti aleşi locali, inclusiv trei primari, în incompatibilitate sau conflict de interese

| 16 ian, 10:56

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, luni, că a constatat în cazul a şapte actuali şi foşti aleşi locali, printre care trei primari, starea de incompatibilitate, existenţa conflictului de interese de natură administrativă sau indicii privind existenţa conflictului de interese de natură penală.

În cazul lui Petre Pârvu, primar al oraşului Zimnicea din judeţul Teleorman, inspectorii de integritate au constatat existenţa conflictului de interese administrativ. 

"În perioada deţinerii mandatelor de primar, a semnat mai multe contracte (de furnizare, de prestări servicii şi de lucrări), precum şi facturile aferente contractelor încheiate între Primăria oraşului Zimnicea şi SC Tel Drum SA Alexandria (societate comercială care a avut încheiat un contract de închiriere şi un contract de comodat cu persoana evaluată, având ca obiect un imobil proprietatea acestuia)", se precizează într-un comunicat al ANI transmis AGERPRES. 

De asemenea, Constantin Corbu, primar al comunei Grădiştea, judeţul Călăraşi, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 27 decembrie 2012 - 5 aprilie 2016, când a deţinut simultan funcţia de primar şi calitatea de reprezentant al comunei în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC "Satul Nou Grădiştea" SRL. 

Vasile Dima, fost primar al comunei Răstoaca, judeţul Vrancea, este acuzat de conflict de interese administrativ şi penal. 

"În exercitarea atribuţiilor de primar a emis dispoziţia privind angajarea pe perioadă determinată în funcţia de consilier personal al primarului pentru fiica sa. Astfel, în perioada 27 iunie 2012 - 12 septembrie 2013, fiica persoanei evaluate a obţinut venituri salariale în cuantum de 13.628 lei", se arată în comunicat. 

În acest caz, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. 

Au mai fost găsiţi în incompatibilitate Ilarie Căpitanu, actual consilier local şi fost viceprimar al comunei Tîmna din judeţul Mehedinţi; Iosif Borto, fost consilier local în comuna Pîrjol din judeţul Bacău, şi Doru Constantin Popa, consilier local în oraşul Roznov, judeţul Neamţ, în timp ce în cazul lui Ion Anghelescu, fost consilier local în comuna Dărmăneşti, judeţul Dâmboviţa, a fost constatată existenţa conflictului de interese administrativ.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ