ANM: Cea mai geroasă zi de 8 ianuarie din ultimii 50 de ani

| 08 ian, 08:37

ANM a emis, luni, o informare meteo de ger și intensificări ale vântului, care a intrat în vigoare din data de 6 ianuarie și va expira vineri, 9 ianuarie, la ora 10,00. Joi dimineaţă, temperaturile au scăzut dramatic, în Bucureşti fiind minus 19 grade la staţia Băneasa.

A fost cea mai geroasă dimineaţă de 8 ianuarie din ultimii 50 de ani. Gerul artictic a pus stăpânire pe România. La Întorsura Buzăului s-au înregistrat -34 de grade Celsius, iar în Capitală au fost minus 20 de grade. Temperaturile sunt cu 15 grade mai scăzute decât ar fi normal în această perioadă.

Potrivit ANM, spre sfârșitul acestei săptămâni vremea se va încălzi, însă vor apărea, din nou, depunerile de polei.

"Pentru următoarea perioadă, și vorbim despre următoarea săptămână, estimăm o încălzire semnificativă a vremii, astfel încât în week-end să ajungem la valori exclusiv pozitive pe timpul zilei. Vestea este bună, dar ar trebui nuanțată, pentru că această încălzire a vremii presupune pătrunderea peste țara noastră a unei mase de aer cald și umed. Această umezeală va duce la apariția precipitațiilor sub formă lichidă. În acest context vor apărea, foarte probabil, depunerile de polei, așa cum s-a întâmplat și zilele trecute", a spus Gabriela Băncilă.

Citeşte şi: Prognoză ANM: Cum va fi vremea joi și vineri

Tag-uri: anm, ger
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ