ANM: Două săptămâni de ploi izolate și caniculă

| 29 iun, 12:45

Meteorologii anunță că în următoarele două săptămâni vor predomina ploile, care vor fi izolate, dar și canicula. Începând cu data de 1 iulie, vremea se încălzește treptat, iar peste o săptămână, vremea va fi canciulară, cu precădere în zona de câmpie, dar și în zona Moldovei. Așadar, canicula ia locul ploilor de la 1 iulie.

În Banat, intervalul va debuta cu valori termice diurne apropiate de cele normale specifice perioadei, cu maxime în jurul a 27 de grade. Începând din 1 iulie, vremea se va încălzi, devenind călduroasă, cu medii regionale ale maximelor de 30...33 de grade, caniculară la câmpie dupădata de 8 iulie, când vor fi maxime, în medie, în jurul valorii de 34 de grade. Până în data de 4 iulie, minimele termice vor fi, în medie regională, de 14...15 grade. După această dată acestea vor crește până la valori medii de 18...19 grade.  

Manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala în primele trei zile ale intervalului şi între 6 şi 9 iulie, când vor fi averse în general slabe cantitativ. În rest, probabilitatea pentru averse va fi redusă.

În Crișana, în primele două zile ale intervalului, valorile termice diurne vor fi apropiate de cele normale specifice perioadei, cu maxime în jurul a 26 de grade. După data de 1 iulie, vremea se va încălzi treptat devenind călduroasă spre sfârşitul primei săptămâni de prognoză, când mediile regionale ale temperaturilor maxime vor fi de 30...32 de grade, iar după data de 8 iulie vor fi maxime, în medie regională, de 33...34 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 13...14 grade până în jurul datei de 4 iulie, apoi acestea vor marca o creştere până la valori de 17...18 grade.  

Averse, în general slabe cantitativ, se vor semnala în primele două zile ale intervalului.

precum şi în jurul datei de 7 iulie. În celelalte zile, probabilitatea de apariţie a ploilor de scurtă durată va fi redusă.       

În Transilvania, intervalul va debuta cu valori temice diurne apropiate de cele normale pentru sfârşitul lunii iunie, cu maxime în jurul a 24 de grade. După data de 1 iulie, valorile termice vor creşte treptat, caracterizând o vreme călduroasă în a doua săptămână, când mediile temperaturilor maxime vor fi de 30...31 de grade. În prima săptămână, variaţiile termice nocturne vor fi nesemnificative, media regională a temperaturilor minime fiind de 11...12 grade. În a doua săptămânăva exista o uşoară creştere a valorilor termice nocturne, până la medii de 14...15 grade.  

Se vor semnala averse, în general slabe cantitativ,  îndeosebi în intervalul 30 iunie – 3 iulie, dar şi în jurul datei de 7 iulie. 

În Maramureș, în primele două zile, maximele termice vor fi apropiate de cele normale specifice perioadei, situându-se în jurul a 24 de grade. După 1 iulie, valorile termice diurne vor creşte treptat caracterizând o vreme călduroasă în a doua săptămână de prognoză, când mediile regionale ale maximelor se vor situa în jurul a 32 de grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni vor fi uşoare variaţii termice nocturne, media regională a minimelor fiind de 11...12 grade. 

În a doua săptămână va exista o uşoară creştere a valorilor termice nocturne, până la medii de 15...16 grade.  

Vor fi averse, în general slabe cantitativ, în intervalul 29 iunie – 2 iulie şi în jurul datei de 7 iulie. 

În Moldova, până în jurul datei de 4 iulie, valorile termice vor fi apropiate de normalul pentru această perioadă a anului, cu maxime ce vor oscila, în medie regională, între 25 şi 28 de grade şi minime între 13 şi 16 grade. Apoi vremea se va încălzi, astfel că, în cea de-a doua săptămână vremea va deveni călduroasă, izolat caniculară, cu medii regionale ale temperaturilor diurne de până la 33 de grade şi a celor nocturne de până la 18 grade.

 

Citeşte şi: VESTE PROASTĂ pentru România: SECETA se prelungeşte în toată ţara

 

Tag-uri: prognoza ANM, vremea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ