Metrorex: Nu se închide nicio stație. ANPC a amenințat cu închiderea stației de metrou Piața Victoriei

| 28 ian, 14:16

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a dispus oprirea temporară a metroului în staţia Piaţa Victoriei, după ce o femeie s-a plâns că şi-a prins piciorul între peron şi garnitura de tren. Metrorex precizează că nu au fost identificate măsuri pe care ar urma să le ia Metrorex și în nici un caz așa cum s-a prezentat în mass-media — închiderea vreunei stații de metrou.

UPDATE 15.30 În privința controlului întreprins joi de echipa de inspectori ai ANPC, Metrorex precizează că acesta se efectuează ca urmare a reclamației unei călătoare referitor la o situație petrecută în data de 12 ianuarie 2016, ora 12,00, și reclamată la ANPC în data de 20 ianuarie 2016, potrivit căreia reclamanta și-ar fi prins piciorul între tren și marginea peronului la stația Piața Victoriei.

"Din primele verificări efectuate de Metrorex, prin vizionarea înregistrărilor de pe camerele îndreptate spre peron din stația Piața Victoriei 1 și Piața Victoriei 2, nu s-au identificat incidente de genul semnalat de reclamantă și nici nu s-a primit la Metrorex o reclamație în acest sens", spune Metrorex.

Referitor la distanța dintre tren și marginea peronului, compania precizează că aceasta variază de la stație la stație în funcție de razele de curbură ale acestora, conform instrucției de norme și toleranța specifică și instrucției de mișcare referitoare la gabaritul trenurilor.

"Pentru informarea corectă a călătorilor, Metrorex are elaborate reguli de călătorie cu metroul afișate în toate trenurile și stațiile de metrou. Toate datele de mai sus au fost prezentate și explicate inspectorilor ANPC în cadrul întâlnirii de astăzi, 28 ianuarie 2016 (între ora 11,45 și 13,35). Totodată, precizăm că în cadrul discuțiilor nu au fost identificate măsuri pe care ar urma să le ia Metrorex și în nici un caz așa cum s-a prezentat în mass-media — închiderea vreunei stații de metrou", subliniază Metrorex.

Zilnic, fiecare dintre cele două stații de metrou — Piața Victoriei 1 și 2 — sunt tranzitate de circa 12.000 de călători, neînregistrându-se probleme deosebite în cei mai bine de 30 de ani de exploatare, precizează reprezentanții companiei.

UPDATE. Oficialii Metrorex au declarat pentru capital.ro că ANPC nu are competenţa să oprească circulaţia metroului, acest lucru fiind o chestiune de siguranţă naţională.

Update. “Nu va intra această măsură cu suspendarea. Înseamnă oprire temporară a prestării de serviciu, în cazul în care nu sunt duse la îndeplinire câteva măsuri. Și aici mă refer la o informare mai concentrată la ce s-a întâmplat, la această deficiență. Când spun deficiență mă refer la spațiul dintre peron și vagon, care este mai mare decât ar trebui”, a declarat președintele ANPC pentru Profit.ro.

ANPC nu a dat un termen în care Metrorex trebuie să îngusteze spațiul, dar spune că inspectorii vor verifica dacă problema s-a rezolvat.

“Ne vom duce la fața locului să vedem ce s-a întâmplat. Cred că pot trece la pasul următor cu partea de informare, iar treaba cu platforma sau ce soluție vor găsi cred că o vor face în noaptea asta sau zilele următoare. Deci rapid. Dar nu le-a pus un termen cineva, în sensul de 24 de ore sau ceva similar”, a adăugat președintele ANPC.

O echipă de comisari de la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București a amendat, joi, cu 20.000 de lei, compania Metrorex pentru prestarea de servicii care puteau pune în pericol sănătatea și siguranța consumatorilor, conform legislației din domeniu, informează Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

"În urma primirii unei reclamații a unui consumator care și-a prins piciorul în spațiul dintre tren și marginea peronului, o echipă de comisari din cadrul CPC al Municipiului București s-a deplasat la stația de metrou Piața Victoriei pentru a verifica aspectele semnalate", se arată într-un comunicat al ANPC.

Citește și:   Defecţiune la METROU. Sute de oameni, blocaţi în staţii

Autoritatea precizează că a fost aplicată o amendă contravențională de 20.000 lei pentru prestarea de servicii care puteau pune în pericol siguranța consumatorilor și s-a dispus măsura de oprire temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor.

Paul Anghel, director general în cadrul ANPC, a declarat pentru ECONOMICA.NET că restricţia intră în vigoare chiar de acum. "Acum trebuie să se semneze procesul verbal, moment în care staţiile de metrou Victoriei 1 şi 2 nu vor mai putea fi folosite. Dacă vor refuza să semneze procesul verbal, vom merge în instanţă" ne-a declarat Anghel.

Potrivit acestuia, Metrorex trebuie să remedieze deficienţele legate de spaţiul mare dintre tren şi peronul staţiei. Până în acel moment, trenurile ar urma să nu mai oprească în staţii, potrivit directorului ANPC.

Tag-uri: ANPC, Metrorex
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ