ANRE: România are un preţ la energie cu 25-30% mai mic decât preţul mediul din UE

| 29 mai, 2013

România are un preţ la energie cu 25-30% mai mic decât preţul mediu din Uniunea Europeană (UE), a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Niculae Havrileţ, preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

"A apărut recent o analiză a preţurilor de energie şi gazelor naturale. Deşi România are cele mai mici preţuri la energie şi gaze naturale ca şi marfă, când se analizează puterea de cumpărare nu mai suntem, cel puţin la energie electrică. Suntem mult mai jos. Acum se pune problema, dacă este prea mare preţul la energie electrică sau venitul în general, puterea de cumpărare este mai mică? România acum are un preţ la energie cu 25-30% mai mic decât preţul mediu din UE. Guvernele să se îngrijească pentru creşterea veniturilor populaţiei, creşterea salariilor şi a puterii de cumpărare", a spus Havrileţ. 

Potrivit acestuia, puterea de cumpărare va creşte când produsul intern brut va fi alimentat cu resurse, care până acum nu au fost luate în vedere. 

"Este vorba de resurse energetice şi gaze naturale, în special. Trebuie să luptăm pentru creşterea veniturilor. În momentul în care o să avem un sector energetic în expansiune, în dezvoltare, acesta poate aduce investiţii, salarii, creşterea puterii de cumpărare. Acesta este un element pe care îl vizează Legea 123 a energiei electrice şi a gazelor naturale", a explicat preşedintele ANRE.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ