ANSVSA: Focar de pestă porcină africană în România

| 01 aug, 15:35

Primul focar de pestă porcină africană în România a fost confirmat de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală într-o gospodărie localizată la periferia municipiului Satu - Mare, acesta extinzându-se ulterior şi la o a doua gospodărie, a anunţat, marţi, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Focarul a fost înregistrat la porcii din gospodării şi nu în fermă comercială, iar animalele din focar au fost ucise, cele 7 cadavre fiind distruse prin incinerare.

"În data de 31 iulie 2017, Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală a confirmat primul focar de pestă porcină africană, la porci domestici, într-o gopodărie, localizată la periferia municipiului Satu - Mare. Investigaţia epidemiologică a relevat existenţa unui focar primar şi a unui focar secundar", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, în conformitate cu prevederile legislaţiei comunitare şi naţionale, au fost recoltate probe pentru examene de laborator şi au fost impuse restricţii de mişcare pentru exploataţiile infectate.

Nu în ultimul rând, au fost stabilite zona de protecţie şi de supraveghere în jurul focarului, precum şi planul de măsuri pentru instituirea măsurilor specifice de control a bolii, fiind convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor în vederea stabilirii planului de măsuri specifice pentru controlul bolii.

Tag-uri: pesta porcina
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ