Antal Arpad: Menţinerea celor opt regiuni înseamnă eşec

| 22 mai, 2013

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, spune că cele opt regiuni de dezvoltare din ţara noastră şi-au dovedit pe deplin ineficienţa, iar transformarea lor în regiuni administrative nu ar însemna altceva decât "betonarea unui eşec demonstrat".

Dovada că actuala structură de dezvoltare regională nu a funcţionat, spune Antal Arpad, este că în ultimii 15 ani s-au accentuat major discrepanţele dintre regiuni, dar şi între judeţele din interiorul acestora, unele devenind bogate, altele sărace. În opinia sa, pentru a aduce deciziile mai aproape de cetăţeni şi pentru a avea o administraţie mai eficientă nu este nevoie de o verigă suplimentară, respectiv de regiuni, ci de o descentralizare reală la nivelul judeţelor şi comunităţilor locale, susţinând în România există cadrul legislativ necesar, dar nu şi voinţa politică. 

Antal a spus că România nu are o infrastructură atât de dezvoltată precum Germania sau alte state europene încât să-şi permită să aibă regiuni mari, cu peste trei milioane de locuitori, şi consideră că în actualele condiţii se poate lua în calcul formarea unor regiuni cu cel mult 800.000 - 1.000.000 de locuitori. 

"Practic, aceste regiuni sunt un eşec. Oricine este sincer şi se uită la cifre poate să spună că aceste opt regiuni de dezvoltare înseamnă un eşec major pentru România. Şi ce vrem să facem acum? Vrem să betonăm un eşec major demonstrat, vrem să mai dăm atribuţii acestor regiuni ca eşecul să fie şi mai mare. Noi (UDMR - n.r.) o să facem totul ca acest lucru să nu se întâmple, dar dacă totuşi se va realiza, atunci, peste zece ani, veţi vedea că am avut dreptate", a adăugat Antal Arpad. 

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe a punctat că "nu se va putea face regionalizare împotriva comunităţii maghiare", care nu vrea să fie dezbinată sub nicio formă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ