Antena 3 a pierdut procesul cu Laura Codruţa Kovesi. Mihai Gâdea, obligat să-i plătească daune şefei DNA

| 16 oct, 16:26

Tribunalul București (TB) a decis vineri ca Antena 3, jurnaliștii Mihai Gâdea, Răzvan Savaliuc, Bianca Nae și analistul Mugur Ciuvică să plătească în solidar daune morale în valoare de 250.000 de lei procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru o serie de afirmații la adresa ei făcute în emisiunea ''Sinteza zilei'' din 19 iunie 2014, transmite Agerpres.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată.

Instanța a admis în parte acțiunea principală a procurorului șef al DNA.

"Obligă pârâții în solidar la 250.000 de lei daune morale și să comunice public dispozitivul hotărârii în 10 zile de la rămânerea definitivă la postul Antena 3. Respinge în rest pretențiile și respinge cererea reconvențională", au decis judecătorii.

În iunie 2014, Laura Codruța Kovesi a dat în judecată Antena 3, pe jurnaliștii Mihai Gâdea, Bianca Nae, Radu Tudor și Răzvan Savaliuc și pe analistul Mugur Ciuvică, reclamând faptul că în emisiunea ''Sinteza Zilei'' din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a mușamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări față de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, și Mircea Băsescu.

În acțiunea depusă în instanță, Kovesi le-a cerut judecătorilor să oblige Antena 3 și pe cei cinci să plătească în solidar suma de un milion de lei, reprezentând prejudiciul creat, dar și cheltuielile de judecată.

Kovesi susține că în emisiune au fost prezentate mai multe fapte și au fost făcute afirmații mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine și au adus o gravă atingere demnității umane.

Potrivit Laurei Codruța Kovesi, emisiunea prezentată de Antena 3 și susținerile persoanelor angajate sau invitate au încălcat: ''pe latură socială — necesitatea unei informări corecte și obiective a opiniei publice, pe latură legală — normele privitoare la dreptul la viață intimă, familială și privată, dreptul la propria imagine, privitoare la accesul liber al persoanelor la informațiile de interes public''.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ