Antena Group – caz școală de șantaj de presă

| 31 mai, 2013

Felul în care au decurs discuțiile dintre directorul reținut al Antena Group, Sorin Alexandrescu, și administratorul RCS-RDS, așa cum reiese din referatul DNA, arată că șefii grupului de presă au pus la cale o întreagă strategie de atac, cu presiuni psihologice atent dozate, astfel încât să zdrobească rezistența adversarului.

În momentul în care Sorin Alexandrescu a văzut care este punctul slab al administratorului RCS-RDS, anume că nu vrea ca numele lui să fie târât în scandalul contractului dintre firma de clablu și Mitică Dragomir, nu a mai scăpat nicio ocazie de a lovi exact în acel punct.

Administratorul RCS-RDS devenea aproape incoerent când era pomenită posibilitatea ca numele lui apară în presă: „Da, da, eu am venit cu rugămintea mea personală, adică, lăsaţi-l dracu’, lăsaţi-mă pe mine în pace la persoana mea, persoana mea, persoana mea! Da”.

„Asta e toată, toată rugămintea! Adică, vă daţi seama în ce situaţie, munca mea de douăzeci şi ceva de ani, să, să, s-o începem acuma s-o ştirbim prin tot felul de, de, de chestii. Firma este firmă! Eu, asta e rugămintea mea! Aveţi un pic de suflet, puneţi-vă în situaţia mea! Am doi copii, domn’e! Am doi copii! De, vorba aia, şi să înceapă aşa o, o defăimare împotriva mea şi asta... eu, rugămintea este... cu mine, cu mine! Eu n-am, îi bag în mă-sa, firma e firmă!”

Vezi referatul DNA

În replică, Sorin Alexandrescu îi dădea asigurări că, dacă semnează un contract pe 5 ani cu Antena Group, prin care să preia posturile Antena pe satelit contra sumei de 4 milioane de euro pe an, nu va da drumul scandalului la televiziune.

Ca să fie și mai convingători, Antenele au început să difuzeze pe post promouri: „Exploziv. Mită în fotbal 3,5 milioane euro via Oradea – Bucureşti. Ancheta jurnalistică în curând”. Acest promo, se arată în referatul DNA, a fost difuzat de peste 30 de ori în trei săptămâni. Acest lucru l-a speriat pe administratorul RCS-RDS, care i s-a plâns lui Sorin Alexandrescu:

Administrator: Aţi mai apărut ceva… A mai apărut!

S.A: Numai că… Ce? Na, domnu’… Lăsaţi-o! Că nu, n-a apărut nimic. N-a apărut… Încă n-a apărut nimic. Încă n-a apărut nimic. Încă n-a apărut nimic. Nu sunt nume, nu sunt persoane, nu-i nimic încă. Încă n-a apărut nimic. E adevărat că e… investigaţia e terminată toată, cap-coadă. Asta e adevărat.

 

Apoi, Sorin Alexandrescu a amenințat că dacă se va declanșa scandal în presă despre contractul RCS-RDS – Mitică Dragomir, listarea companiei la bursă e compromisă și că se va ocupa el personal de asta.

S.A.: Deci, crede-mă ce-ţi spun, uită-te la mine ce-ţi zic! Eu am lucrat în piaţa de capital nouă ani de zile nu un an! Eu… jumătate dintre ăia la care umblaţi voi la Londra sunt oameni pe care eu îi cunosc! Eu am lucrat în industria asta. (...) Băi, eu ştiu foarte clar treaba asta că sunt oameni pe care eu îi cunosc! Eu am lucrat în zona asta, acţionarii mei au fost englezi! Nouă ani, nu un an! Eu făceam drumuri la Londra cum ne vedem noi aici şi la Viena aveam… am schimbat opt, opt paşapoarte într-un an! Deci, gândeşte-te despre ce vorbim! Asta o dată!

El dă asigurări că, dacă se semnează contractul Antena Group – RCS-RDS, nu mai face publică ancheta cu Mitică Dragomir.

S.A.: Semnez eu, semnează juriştii, semnează financiarul… să-ţi dăm şi documentele după aia...

Administrator: Cum?

S.A.: Să-ţi dau documentele! Ţi le dau că n-am nevoie de ele!

Administrator: Originalele care-mi spuneai?

S.A.: Nu originalele, ălea pe care le am! Ţi le dau că n-am ce să fac cu ele, nu mă interesează …[neinteligibil]… Crede-mă, nu vreau să …[neinteligibil]… Nu mă interesează …[neinteligibil]… chiar nu mă interesează!

 

După consultări cu acționariatul RCS-RDS, administratorul se întâlnește din nou cu Sorin Alexandrescu.

Administrator: Am povestit tot. Întrebarea lui a fost: „Ce materiale, în afară de persoana asta, a mea, ar mai fi?

S.A.: Păi, în momentu’ ăsta, ne limităm la aceste materiale, că…

Administrator: Aha. Deci, asta…

S.A.: Că, na, materialele astea sunt cele mai importante.

Administrator: Acum, a fost foarte…

S.A.: Îhî.

Administrator: I-am povestit chestia şi zice: „Ce altceva compromiţător mai este la… ăsta, în afară de asta?”. Asta e…

S.A.: Păi, în momentu’ ăsta, asta e. Asta este cel mai important.

 

Când a avut sentimentul că RCS-RDS trage de timp cu semnarea contractului de 20 de milioane de euro, Sorin Alexandrescu a trecut la amenințări directe.

S.A.: Eu n-am cum. Eu n-am cum. Mai mult de atâta, eu n-am cum! Adică, eu am făcut… din punctul meu de vedere, eu am făcut absolut… chiar mai mult decât omeneşte posibil! D-acuma încolo… Cu ce să v-ajut? Să stau eu să… ? Am fost, ne-am văzut, ne-am… Am discutat. (...) Da’ eu, personal nu mai… nu mai am ce să fac! Chiar nu mai am! Chiar îmi dau seama că, de fapt şi de drept, voi nu vreţi treaba asta! Şi atuncea, eu ce pot să fac?


****************************


În referatul DNA, prin care se cere arestarea preventivă a lui Sorin Alexandrescu, procurorii motivează cererea prin aceea că directorul Antena Group are mijloace să influențeze mersul anchetei dacă rămâne în libertate.

„Modul în care inculpatul s-a folosit de poziţia de conducător al unui trust media pentru a obţine beneficii materiale prin constrângerea părţii vătămate să accepte condiţiile care i-au fost impuse reprezintă o pervertire a rolului esenţial pe care îl îndeplineşte presa într-o societate democratică şi justifică privarea sa de libertate şi a fost de natură să aducă o atingere puternică libertăţii părţii vătămate. La aprecierea pericolului concret al faptelor trebuie avută în vedere şi reacţia societăţii la asemenea fapte, prin care mediul economic este distorsionat în favoarea persoanelor care sunt în poziţia de a influenţa opinia publică uzând de o pretinsă activitate jurnalistică pentru a-şi atinge interesele materiale”, se arată în referat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

13 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 iun, 2014
Marlin Credits
descoperire financiare
Stimate domnule/doamnă

Suntem un creditor de împrumut privat consultant financiar si broker financiar. Ai nevoie de un ajutor financiar? Aveţi nevoie de un împrumut pentru nevoia de afaceri/personale? Eşti un internet legitime de afaceri iubitor, individuale sau un investitor? Aici este o oportunitate de a obţine un împrumut de la Marlin credite Group Plc. Vom face o mare varietate de credite pentru o mare varietate de clienţi pentru multe scopuri diferite cum ar fi achizitionarea automobilelor si cumpararea de mobilier nou, vis vocaţii, sau exercitarea academice, construcţii şi casa noua si cladiri de birouri. Toate acestea pe o foarte scăzută rată a dobânzii de 3%. Marlin credite Group Plc este sigură, eficientă şi cele mai minunate de toate, este serveşte ca o asistenţă umanitară din întreaga lume.

Aplica acum pentru toate tipurile de împrumuturi şi de a lua bani urgent!

* Numiri de împrumut suma variind de la 3000 la moneda 15,000,000.00: stat dolarul SUA, Euro şi Marii Britanii sterline (GBP).
* Rata dobânzii @ APR 3% (rata procentuală anuală)
* Durata minim 1 ani - maxim durata 20 ani
* Alege planul de rambursare lunară şi anuală.
* Termeni şi condiţii de împrumut de flexibilitate.

De ce nu sa ne contactati acum la Marlin credite Group Plc astfel încât să vă putem ajuta în rezolvarea afară ţi primejdie. Pentru mai multe informaţii privind anunţul nostru vă rugăm să ne cu contacte detaliu de mai jos.

CEO: Kelvin Roland
E-mail: [email protected]
Site-ul: www.Marlincredits.webs.com
21 mai, 2014
Marlin Credits
progres financiar
Buna ziua,

Ești un iubitor de internet legitim de afaceri, individuale sau un investitor? aici este o oportunitate pentru tine pentru a obține un împrumut de la Marlin Credite Group Plc. Ne face o mare varietate de împrumuturi de la o mare varietate de clienti in mai multe scopuri diferite, cum ar fi achiziționarea de automobile și de cumparare mobilier nou, luând vocații de vis, sau exercitarea academic, construcții și clădiri noi case și birouri. Toate acestea pe o rată a dobânzii foarte scăzută de 3%. Marlin Credite Group Plc este de încredere, eficient și cel mai minunat dintre toate, este că ea servește ca ajutor umanitar la nivel mondial.

De ce nu contactati Marlin Credite Group Plc, astfel încât să vă putem ajuta în rezolvarea primejdie dumneavoastră. Pentru mai multe informații despre ofertei noastre va rugam sa ne contacte cu detaliile de mai jos.

E-mail: [email protected]
Site-ul: WWW.Marlincredits.webs.com


CEO: Kelvin Roland

Cu stimă,
Cu respect,
Salutări.
01 iul, 2013
anna
rtv
Ponta si Sarbu sunt constienti de cat de mari deservicii ii faceti voi,retevistii?
15 iun, 2013
unu'
Propaganda DNA pe un site care se cheama Obiectiv :)))
01 iun, 2013
Mc Charty
Poate că şi tu ai gândit-o în momentele în care nu mai poţi face faţă, nu-i o ruşine, când spui cuiva: Sunt student, e ca şi cum ai sublinia şi: Sunt lefter! Ţi-a trecut prin minte să faci un împrumut bancar?

"Dacă mă împrumut acum şi plătesc când mă anagajez o să fie bine, ştiu asta" Ăsta-i gândul care te macină.

Ce trebuie să ştii?

În România sunt foarte puţine bănci care acordă împrumuturi studenţilor. Unele cer ca studentul să aibe un anumit venit, iar altele cum este şi BRD cer doar co-debitori. Unele bănci acordă o garanţie de 2 ani - perioadă în care înapoiezi dobânda şi comisioanele- iar la sfârşitul garanţiei începi să înapoiezi împrumutul.

La BRD găseşti:

Creditul Student Plus

- pentru achitarea studiilor

Credit 10

- pentru cheltuieli diverse: chirie, mâncare, materiale pentru studiu; etc

Banca Transilvania Credit pentru studii:

Valoare: 1000 euro

Perioadă: 5 ani

Detalii: www.bancatransilvania.ro/persoane_fizice/credit_pentru_studii.html

UniCredit Tiriac Bank

Perioada de creditare: 1-10 ani

Rambursarea: în rate lunare

Valoare minimă: 3.000 euro

Pentru mai multe detalii contactati [email protected] acum pentru a obține de servicii de incredere.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ