Antenele vor lua saptamana viitoare o decizie privind posibila iesire din lista "must carry"

| 25 iun, 2014

Actionarii Antena TV Group si Antena 3 S.A., societatile care opereaza posturile de televiziune ale trustului Intact, urmeaza, din informatiile HotNews.ro, sa ia o decizie in privinta iesirii din "must carry" in cadrul unor Adunari Generale, pe 30 iunie.

In prezent, Antenele sunt difuzate de cablisti in pachetul "must carry", al posturilor care s-au declarat libere la retransmisie, fara conditionari tehnice sau financiare, deci cele pe care operatorii de cablu sunt obligati sa le retransmita, in anumite limite, fara sa plateasca totusi bani catre televiziunile respective. Daca Antenele ies din "must carry", acest lucru inseamna ca operatorii de cablu care vor sa retransmita Antenele, ei trebuie sa plateasca o suma acestora pentru dreptul de retransmisie. Principiul "must carry", stipulat in Legea Audiovizualului, nu se aplica decat operatorilor de cablu, nu si celor DTH (satelit).

Din informatiile HotNews.ro, decizia AGA ale celor doua societati in favoarea iesirii din "must carry" ar fi o formalitate, existand deja o intentie clara in acest sens a actionarilor. Cele doua societati, Antena TV Group (care opereaza Antena 1, Antena Stars, Antena International, Euforia Lifestyle, Zu TV) si Antena 3 S.A. (Antena 3) sunt controlate de familia Voiculescu, pachetele majoritare fiind detinute de Camelia si Corina Voiculescu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ