Antonescu: Adversarii noştri politici au construit o impostură teoretică şi practică în legătură cu definirea

| 03 noi, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat duminică, la un eveniment organizat de tinerii liberali, că adversarii politici au construit o 'impostură teoretică şi practică' în ceea ce priveşte definirea dreptei politice.

'Discuţia despre dreapta se poartă mai cu seamă prin îngrămădirea unor solfegii care falsează foarte tare din partea unei propagande şi unor elemente politice al căror principal păcat nu este că sunt din atâtea alte motive care nu ţin de dreapta sau de stânga adversarii noştri politici, ci pentru că au construit, încearcă să construiască o impostură teoretică şi practică în legătură cu ideea de dreapta', a spus Antonescu, la evenimentul 'România pentru mediul de afaceri', organizat de tinerii liberali la Sinaia.

El a spus că dreapta nu înseamnă să fii împotriva PSD. 'Dreapta înseamnă să fii împotriva PSD - fals! Pentru că dreapta nu există numai în România, a mai existat în România şi în atâtea alte ţări, unde - ce ţări fericite! - nu există PSD. (...) Să fim realişti: nu există nici PNL în ţările acelea. Al doilea element de definiţie indusă este că dreapta este cea care, strângând dări, impozite, taxe de la cetăţenii unui stat, nu are nici cea mai mică obligaţie. Acest lucru a fost chiar teoretizat şi pus în practică şi de dl Băsescu şi guvernele sale, când s-a spus limpede: scapă cine poate. Statul, deşi vă ia impozite în continuare, nu are nicio obligaţie faţă de niciun cetăţean din ţara asta. Cu grasul şi slabul, nişte vulgarităţi în plan teoretic, care din nou înseamnă o definiţie falsă, de impostură a dreptei. Al treilea element, şi acela destul de netemeinic, este că este de dreapta cine este în PPE', a spus liderul PNL.

Antonescu a precizat că există forţe politice de dreapta în afara PPE.

'Pentru mine, dreapta înseamnă trei lucruri şi toate au reflexe şi legături directe şi cu economia. Suntem de dreapta pentru că noi credem în libertate, şi nu în egalitate. (...) Dreapta este mai apropiată de realitate. (...) Al doilea element pentru mine fundamental al dreptei este recunoaşterea, încurajarea şi punerea la lucru a elitelor într-o societate în orice domeniu. (...) Al treilea lucru este că dreapta crede în formele autentice de asociere', a spus mai spus liderul PNL.

Tag-uri: Crin Antonescu, usl
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ