Antonescu: Băsescu este un personaj politic care continuă să aibă puterea de a distruge

| 11 iun, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut marţi seara că preşedintele Traian Băsescu este un 'personaj politic care continuă să aibă, oarecum reîncărcat, puterea de a distruge'.

"Noi ţinem cont de angajamentele noastre, noi ne urmărim proiectul nostru de Constituţie, proiectul de regionalizare, noi urmărim să mişcăm economia românească, noi facem tot cea ce trebuie şi în sensul acesta pare nedreaptă lovitura la premier chiar în această vreme, când face eforturi speciale ca lucrurile să meargă bine şi nu mă interesează dl Băsescu. Domnul Băsescu poate să convoace şi în fiecare zi un referendum. Iată de exemplu de ce alt punct care a scandalizat galeria băsistă cum am acceptat sau cum am pus în viitoarea Constituţie că dreptul preşedintelui sau a 250.000 de cetăţeni de a iniţia un referendum, solicitarea lor, trebuie să treacă printr-o decizie a Parlamentului. Păi iată ca să nu mai avem preşedinţi care în fiecare săptămână să nu fi făcut un referendum, uneori pe o chestiune care s-a mai propus", a spus Antonescu, la Antena 3.

El a susţinut că referendumul din 2009 a fost 'în mod nedemocratic conjugat cu alegerile prezidenţiale', iar românii nu au fost informaţi în legătură cu semnificaţia bicameralismului.

În acest context, liderul PNL a arătat că este nevoie de bicameralism.

"Avem nevoie de PE, cum avem nevoie de regiuni pentru că avem nevoie de Parlament bicameral, pentru că avem nevoie regiuni, pentru că avem nevoie de fondurile europene, pentru că marile democraţii cu foarte mari excepţii sunt bicamerale, SUA au două camere, Anglia are două camere, Franţa are două camere, Germania are două camere, Spania are două camere, Italia are două camere. (...) În România în afară de consensul pe politică externă, orientarea politicii externe aşa groso modo a mai existat un consens până la aceste isprăvi demagogice ale amintitului, consensul pe bicameralism", a spus Antonescu, amintind că în 1990-1991 s-au acceptat tradiţia democratică a României şi garanţiile bicameralismului.

Întrebat dacă Traian Băsescu poate să dea de 'pământ' ceea ce USL urmăreşte, el a răspuns că acesta este în poziţia de a încerca şi că nu ascunde acest lucru.

"Este un personaj politic care continuă să aibă oarecum reîncărcat puterea de a distruge, dar marea noastră preocupare este cum facem în această ţară. Eu când am folosit un termen dur în vara trecută şi anume cel de epavă politică nu l-am folosit pentru a-l jigni pe dl Băsescu, poate că astăzi înţelegem cum acest om nu poate să privească spre viitor, nu poate să încerce să spună bine, zece ani mi-am făcut de cap în România, haideţi să aibă şi oamenii aceştia, poporul acesta o şansă să înceapă ceva nou. Nu, până la ultimele puteri va face aceste lucruri. Că unii îl ajută poate, că nu trebuia să fie în poziţia în care este acum, că nu trebuie să fie umflat ca o minge sau dopat ca un atlet fraudulos, asta este altceva. (...) Nu mai avem treabă cu Băsescu, pentru mine Băsescu nu există", a afirmat Antonescu.

El a reamintit de votul de la referendumul privind demiterea preşedintelui din funcţie, susţinând că a fost 'batjocorit'.

Liderul PNL a fost întrebat ce va face USL în situaţia în care şeful statului va încerca să blocheze iniţiativele Uniunii.

"O să folosim toate mijloacele legale, constituţionale pe care le avem pentru ca ceea ce este voinţa cetăţenilor exprimată prin parlamentarii pe care i-au ales sau direct la referendumul pe Constituţie să fie respectat. Nu pot să iau acum diverse alte ipoteze, dar întotdeauna fiecare foloseşte mijloacele pe care le are la dispoziţie, cum de altfel ne-a spus şi dl Băsescu astăzi", a răspuns Antonescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ