Antonescu cere vot deschis la Legea amnistierii; în caz contrar, PNL părăseşte sala

| 10 dec, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, marţi, că liberalii sunt categoric împotriva Legii amnistierii, pentru care cer vot deschis în Camera Deputaţilor, iar dacă solicitarea nu le va fi acceptată vor părăsi sala.

"În mod categoric grupul PNL - s-a luat o decizie, s-a şi formalizat prin vot în acest sens - este împotriva acestei legi (a amnistierii - n.r.), este pentru un vot deschis şi, în cazul în care o majoritate a Parlamentului va decide vot secret, liberalii se vor retrage de la vot", a precizat Antonescu, după şedinţa de grup a deputaţilor PNL.

Comisia juridică a aprobat luni seară, în şedinţă secretă, această lege, care a intrat în plen fără ca raportul comisiei să fie public.

Camera Deputaţilor a admis, prin vot, cu unanimitate, 23 de amendamente la Legea amnistierii şi graţierii unor pedepse de până la 7 ani, prezente în Raportul Comisiei juridice, în condiţiile în care raportul nu figura nici pe site-ul Comisiei, nici pe cel al Camerei Deputaţilor.

Anterior, grupurile parlamentare ale PNL, PDL şi PPDD au anunţat că vor vota, la sesiunea de vot final, împotriva Legii amnistierii.

Preşedintele Traian Băsescu "roagă" Camera Deputaţilor să respingă legea, care ar decredibiliza eforturile de luptă anticorupţie şi justiţia.

Camera Deputaţilor este forul decizional la acest proiect, care a fost respins în luna mai de Senat.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ