Antonescu: Dacă se va solicita, vom reveni asupra votului privind definirea familiei

| 10 iun, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că votul în Comisia de revizuire a Constituţiei privind definirea familiei şi interzicerea traseismului va fi reluat dacă se va solicita acest lucru. Totodată, el a menţionat că se va opta pentru pierderea automată a mandatului unui parlamentar în condiţiile în care acesta părăseşte formaţiunea politică pe listele căreia a fost ales.

"În legătură cu chestiuni care au făcut în mare măsură atenţia ultimelor zile şi asupra cărora s-au înregistrat şi se înregistrează păreri divergente şi între partide, şi între persoane, şi în interiorul aceluiaşi partid, lucrurile vor fi simplificate printr-un vot în comisie. Există câteva lucruri asupra cărora dacă se va solicita vom reveni până când se încheie lucrările comisiei, vom reveni la vot cum s-a întâmplat şi cu alte cazuri, am aici în vedere tema definirii instituţiei familiei, propunerea care s-a făcut pentru încercarea de a stopa traseismul politic cu pierderea mandatului, completări la articole care s-au adoptat deja. Totul este în esenţă reglementat între noi şi putem să mergem mai departe cu acest proiect", a spus Antonescu, într-o conferinţă de presă, după şedinţa USL.

El a indicat că formula pe care se va merge în cazul parlamentarilor care părăsesc partidul pe listele căruia au fost aleşi va fi pierderea automată a mandatului acestora.

"Formula asupra căreia eventual vom reveni printr-un vot nu este tocmai din acest motiv cea care prevedea un referendum sau un recall, va fi aceea a unei măsuri prohibitive în sensul pierderii automate a mandatului în momentul în care un parlamentar intrat pe listele sau sub sigla unui partid, indiferent de sistemul electoral, părăseşte acel partid. Ca la primari", a afirmat liderul PNL, care a arătat că discuţiile din USL nu au vizat şi Legea electorală, punctând că deocamdată Uniunea se concentrează pe Constituţie.

La rândul său, copreşedintele USL, premierul Victor Ponta, a arătat că momentan se va vota prevederea potrivit căreia parlamentarul care părăseşte formaţiunea politică pe listele căreia a fost ales să-şi piardă mandatul. 

"Nu vom acoperi (...) situaţia pe care am avut-o cu unii primari care rămân în partid şi fac opoziţie internă. Dacă găsim în cursul acestei săptămâni o soluţie şi pentru această ultimă parte ar fi excelent, deocamdată însă votăm şi este foarte bine să avem în Constituţie că parlamentarul care îşi schimbă partidul, se înscrie în alt partid, îşi pierde mandatul", a arătat el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ