Antonescu: DNA, ANI, CCR sunt partizane lui Băsescu. Cer independenţa lor

| 30 aug, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, consideră că Direcţia Naţională Anticorupţie, Curtea Constituţională, Agenţia Naţională de Integritate şi Consiliul Superior al Magistraturii sunt instituţii partizane şefului statului Traian Băsescu şi a cerut ca acestea să facă "un efort elementar de credibilizare" şi să arate că sunt independente, scrie Agerpres.

Antonescu a declarat, după şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL de la Mamaia, că liberalii doresc întărirea forţei Parlamentului. 

"Cu alte cuvinte, un dialog şi mai atent şi mai consistent între Guvern şi propria sa majoritate, o limitare pe cât posibil a ordonanţelor de urgenţă la cazurile la care cu adevărat urgenţa este de nediscutat, o preocupare pentru tot ceea ce e în plan legislativ, în planul controlului parlamentar, actuala majoritate poate să facă pentru ca rămăşiţele importante ale regimului Băsescu în sensul funcţionării partizane a unor instituţii care ar trebui să fie independente să fie eliminate sau măcar limitate, o preocupare dincolo de actul de guvernare în sine pentru tot ceea ce noi am promis cetăţenilor români care ne-au votat", a spus Antonescu, precizând că s-a stabilit şi o intensă comunicare a miniştrilor liberali. 

Întrebat care sunt instituţiile tributare regimului Băsescu, liderul PNL a indicat CCR, DNA, ANI şi CSM. 

"Eu nu le-am cerut niciodată desfiinţarea, eu nu le-am cerut niciodată subordonarea politică, eu le-am cerut independenţa. Şi aceste instituţii sunt: Curtea Constituţională, Direcţia Naţională Anticorupţie, Agenţia Naţională de Integritate, CSM, hai să ne oprim aici. Nimeni nu vrea, mai spun odată, nimeni nu vrea ca aceste instituţii să ne întrebe pe noi când încep urmărirea penală împotriva cuiva sau când dau un verdict sau când îşi desfăşoară activitatea în general.

Nimeni nu vrea să oprească toată anchetele începute, chiar în condiţii discutabile unele, din punctul nostru de vedere, împotriva unor liberali. Nu, vrem însă câteva răspunsuri la fapte pe care le vedem cu toţii şi le vedem de ani de zile şi le vedem în ultimele luni mai cu seamă. Vrem ca aceste instituţii să facă un efort elementar de credibilizare şi să ne arate că sunt independente, să ne arate că nu acţionează pe alese şi în momente stabilite de alţii", a afirmat Antonescu, punctând că el are suspiciuni legate de independenţa acestor instituţii.

El a arătat că acest subiect va fi discutat mâine, la reuniunea grupurilor USL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ