Antonescu: Dosarele politice nu se combat cu bunăvoinţa preşedintelui

| 25 mai, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, spune că "dosarele politice" nu se pot combate prin afirmaţii precum "Nu mai vreau să vedem dosare politice" formulate de preşedinte, premier sau procuror general, precizând că acest lucru necesită clarificări constituţionale.

Antonescu a vorbit, la Congresul UDMR, despre tema modificării Constituţiei avută în vedere de USL, precizând că Parlamentul trebuie să devină "actorul politic principal" şi "decident principal", iar filosofia legii fundamentale trebuie schimbată din a pune statul în centrul Constituţiei în a pune cetăţeanul pe această poziţie.

De asemenea, liderul PNL a abordat subiectul dosarelor politice invocat anterior şi de premierul Victor Ponta. "Avem de discutat şi poate de modificat şi aşezat mai temeinic, mai sănătos, mai solid, lucrurile la nivelul sistemului judiciar. Eu cred că oricâtă bunăvoinţă ar avea cineva care spune 'Nu mai vreau să auzim sau nu mai vreau să vedem dosare politice' nu se poate rezolva doar cu bunăvoinţă sau cu bună intenţie a unui preşedinte, a unui prim-ministru, a unui procuror general sau a altcuiva. Eu cred că trebuie să ne ferim de toate aceste riscuri printr-o reechilibrare a sistemului judiciar în aşa fel încât să fie foarte clar că în centrul acestuia stă instituţia judecătorului şi că puterea judecătorească în stat nu lasă loc la confuzii", a afirmat Antonescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ