Antonescu: Eu n-am spus niciodată că dacă nu facem 20% nu mai candidez la Preşedinţie

| 19 mai, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni, la Slatina, că nu a spus vreodată că în cazul în care PNL nu va obţine 20% din voturi la alegerile europarlamentare nu va mai candida la alegerile prezidenţiale, el reafirmând însă că în acest caz va demisiona de la conducerea partidului.

'Eu n-am spus niciodată că dacă nu facem 20% nu mai candidez la Preşedinţie. Eu am spus o chestiune de management al partidului, sunt managerul partidului, am convenit cu fiecare preşedinte nişte ţinte realiste şi nu pot să le cer preşedinţilor de organizaţii: 'domn'e, uite ce-i, ţi-ai asumat scorul ăsta, răspunzi' şi eu să nu fac asta. Am vorbit despre faptul că toţi avem o responsabilitate şi mi se pare corect, primul, ca preşedinte al partidului, să mi-o asum. Candidatura la Preşedinţie este o altă poveste pe care evident partidul o va decide', a declarat Crin Antonescu. 

Liderul PNL a reafirmat la Slatina că va demisiona de la conducerea partidului dacă PNL nu va obţine 20% din voturi şi a menţionat că în această situaţie vor fi schimbaţi şi lideri de filiale care nu şi-au atins obiectivele. 'Da, dacă nu obţinem cel puţin 20%, demisionez din funcţia de preşedinte al partidului. Ceea ce nu înseamnă că nu sunt implicat în continuare în viaţa acestui partid, că nu rămân în el, că nu lucrez pentru el, dacă s-ar întâmpla aşa ceva. (...) Eu am spus că dacă s-ar întâmpla aşa ceva, voi demisiona după ce voi avea grijă, ca toţi cei care au făcut ca acest rezultat să nu fie atins, să fie schimbaţi', a precizat Crin Antonescu.

Preşedintele PNL Olt, Gigel Ştirbu, a adăugat că în mod sigur prezidenţiabilul liberalilor 'este şi va fi' Crin Antonescu.

Întrebat cu privire la rezultatele sondajelor de opinie care îl plasează la capitolul încredere după prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, Antonescu a răspuns că o candidatură la Preşedinţie nu are legătură cu încrederea. 'O candidatură la Preşedinţie nu se face numai pe sondaje. Încrederea are puţină treabă spre deloc cu o candidatură la Preşedinţie. Domnul Iohannis a spus că nu e interesat de această candidatură', a mai spus Antonescu. 

Preşedintele PNL a adăugat că nu şi-a luat vreodată cuvântul înapoi. 'Eu nu mi-am luat cuvântul niciodată înapoi. Poporul român în expresia sa electorală, deci cei care s-au prezentat la urne la referendumul din 2012, l-au demis zdrobitor pe Traian Băsescu. Iar eu am spus că mă retrag din viaţa politică dacă el nu va demis de votul românilor la referendum. Eu n-am făcut acest angajament pe eratele Curţii Constituţionale şi pe toate socotelile şi răs-socotelile şi pe toate întâmplările care au dus la menţinerea în funcţie împotriva votului electoratului a lui Traian Băsescu', a mai spus Antonescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ