Antonescu îi vrea afară din PNL pe cei implicați în România Liberală

| 22 apr, 2013

Membrii PNL care sunt implicaţi în Iniţiativa România Liberală, formațiune lansată azi, nu au de ce să mai fie membri de partid, din moment ce militează împotriva PNL, susține liderul liberalilor, Crin Antonescu, adăugând că "bigamia politică" înseamnă promiscuitate.

Întrebat cum vede lansarea Iniţiativei România Liberală, promovată de primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, Antonescu a declarat că documentul fondatori al formațiuni este întreptat împotriva PNL și niciun național-liberal nu ar trebui să adere la el.

"Că e mare, că e mică, fundaţia, aşezământul respectiv - cum doriţi să-i spuneţi - nu dăunează PNL. Că PNL, soarta sa, scorul său politic, reuşitele sale sau nereuşitele sale nu pot fi influenţate de astfel de grupuscule fără legitimitate.

Altceva însă trebuie spus foarte limpede. Este inacceptabil ca vreun membru al PNL să facă parte, să susţină, să se asocieze în vreun fel cu un grup de oameni al cărui document fondator şi fundamental este îndreptat în totalitate împotriva PNL, nici măcar a preşedintelui PNL, ca de obicei. Este pur şi simplu un micuţ şi plicticos manifest anti-PNL", a susţinut Antonescu.

Liderul PNL a precizat că, având în vedere că în Iniţiativa România Liberală participă şi alţi politicieni din alte formaţiuni politice în opoziţie cu PNL, "rezultă că este cu totul şi cu totul inacceptabil şi nu va fi tolerat ca vreun membru al PNL să se asocieze cu aşa ceva".

La evenimentul de lansare a formațiunii a participat și fostul președinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, care a declarat că susține orice dezbatere ideologică pe zona liberală.

Referitor la declarațiile lui Antonescu,  Tăriceanu a precizat că excluderea unor membri din partid nu este justificată.

”Nu cred că este firesc, într-un partid democratic, sa vorbim despre excluderi. Trebuie să ducem o politică de includere pentru a atrage oameni valoroși”, a declarat Tăriceanu, la România TV.

Întrebat dacă se va  înscrie în Inițiativa România Liberală, fostul premier a răspuns că nu crede că ”este o mișcare care se poate confunda ca un partid.”

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ