Antonescu: Guvernul Radu Vasile a făcut reforme curajoase, e o pierdere pentru întregul popor român

| 03 iul, 2013

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, declară că Guvernul condus de Radu Vasile a făcut reforme curajoase, într-un context social dificil, cel al anilor 1998-1999, el adăugând: "Este o pierdere pentru întregul popor român. Sincere condoleanţe familiei".

Antonescu afirmă că a primit cu tristeţe vestea trecerii la cele veşnice, în noaptea de 2 spre 3 iulie 2013, a fostului prim-ministru Radu Vasile.

"Îmi amintesc de perioada complicată si de reformele curajoase făcute de Guvernul condus de Radu Vasile într-un context social dificil, cel al anilor 1998-1999. Este o pierdere pentru întregul popor român. Sincere condoleanţe familiei. Sunt cu gândul alături de cei ce l-au avut aproape iar eu ma număr printre românii norocoşi care a avut privilegiul de a-l cunoaşte. Dumnezeu să-l odihnească in pace!", a subliniat Crin Antonescu, potrivit Mediafax.

Radu Vasile, în vârstă de 71 de ani, a murit în noaptea de marţi spre miercuri.

Fostul premier ţărănist Radu Vasile suferea de cancer la colon, iar în urmă cu trei ani fusese operat, el tratându-se atat în ţară, cât şi în Israel.

Radu Vasile a fost prim-ministru în perioada aprilie 1998 şi decembrie 1999, propus de PNŢCD. Radu Vasile a fost senator PD de Argeş în legislatura 2000-2004, iar în 2 februarie 2004 a fost ales vicepreşedinte al Senatului, la propunerea PD, înlocuindu-l pe senatorul Ion Vela.

Cariera sa politică a fost legată de PNŢCD, formaţiune în care a fost secretar general şi membru al Biroului de Conducere.

De asemenea, Radu Vasile a fost profesor la ASE.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ