Antonescu îl dezbracă pe Iohannis: este candidatul lui Băsescu

| 02 oct, 2014

Blatul politic dintre Klaus Iohannis și Traian Băsescu a devenit imposibil de ignorat, chiar și pentru un personaj cum este Crin Antonescu, mereu extrem de reticent când vine vorba să-și admită propria vină și răspundere pentru tot ce s-a întâmplat în ultimul an cu PNL.

Crin Antonescu a ieșit a din nou cu declarații, de această dată mult mai lipsite de echivoc, împotriva fostului său protejat Klaus Iohannis. Pentru prima oară, a precizat motivul real pentru care nu vrea și nu-l poate sprijini pe cel pentru care a rupt alianța cu social-democrații. Klaus Iohannis este omul lui Băsescu și mai degrabă candidatul PDL decât cel al PNL, a admis și Antonescu – mai cu jumătate de gură - în ceasul al doisprezecelea. Blatul politic dintre Iohannis și Băsescu a devenit imposibil de ignorat, chiar și pentru un personaj ca Antonescu, mereu extrem de reticent când vine vorba să-și admită propria vină și răspundere pentru tot ce s-a întâmplat în ultimul an cu PNL. Campania aceasta nici nu este a lui Iohannis... "În anumite momente am sentimentul că văd candidatul PDL, şi nu PNL, candidatul PDL aşa cum l-am văzut în toată epoca Băsescu", a tranșat Antonescu problema.

Citeşte şi: Klaus Iohannis şi Traian Băsescu nu se mai ascund. Rendez-vous în miezul zilei la reşedinţa preşedintelui

Amintind de atacurile directe la propria persoană, Antonescu a declarat că nu îşi poate permite să se implice sau să sprijine o campanie în care despre el însuşi s-a spus că a fost la limita Constituţiei. "Într-o astfel de campanie, niciodată!!! Nici domnul Iohannis nu cred că are nevoie de cineva ca mine, nu sunt dispus să mă produc într-o altfel de campanie", a subliniat cât se poate de tranșant Antonescu. Revenirea la normalitate a lui Antonescu a fost anevoioasă, dar este cu atât mai spectaculoasă. Este posibil să fi mirosit un avantaj conjunctural, în cazul extrem de probabil în care Iohannis pierde pe toate planurile și va trebui înlocuit la vârf. Poate că Antonescu încearcă să se poziționeze ca alternativa cea mai la îndemână în acest caz... Sau poate că este sincer și a ajuns până și el să admită că tot ce s-a întâmplat în PNL de la momentul nefast al ruperii din USL a fost o greșeală. Această ultimă variantă nu poate fi însă luată în calcul atât timp cât Antonescu nu își face public mea culpa față de toți acei liberali cărora le-a adus prejudicii, fără să-i consulte. PNL nu este PDL, oricât s-ar strădui unii să le amestece, iar liberalii nu sunt liberal-democrații lui Blaga, deci nu credem că este posibil ca Antonescu să repete figura care i-a ieșit lui Blaga când nu și-a asumat în fața propriului partid rezultatele cumplite din alegerile europarlamentare. Ieșirea de la guvernare și dintr-o alianță cu potențialul USL, ca și pierderea masivă de membrii marcanți și aleși locali, reprezintă erori prea mari ca să nu fie asumate deschis de cei responsabili.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 oct, 2014
goPontaMacrosoft
daca îl dezbracăm pe Ponta ,ce-am putea descoperi: pe Nastase,Iliescu,Duicu,Voicu,Vanghelie,Mazare,etc..
practic ,infractori(Nastase,Voicu) si oameni cu probleme...
poate si ceva din mineriade....cei 2 morti si intelectuali luati de barbi...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ