Udrea îi cere lui Iohannis să-i vândă lui Băsescu 7,4 milioane de români în turul II

| 02 oct, 2014

Ceea ce-i cere Elena Udrea lui Klaus Iohannis reprezintă un record negativ al imoralității politice, adică trădarea celor 7,4 milioane de români care i-au propulsat pe poziții fruntașe în Parlament, ca exponenți ai luptei anti-Băsescu.

Să remarcăm în primul rând că, în pofida optimismului de care dă dovadă șefa popularilor, conform tuturor estimărilor și sondajelor, ar fi de domeniul absurdului ca Elena Udrea să intre în turul II, pe poziția lui Klaus Iohannis. În mod firesc, așa ceva nu se poate întâmpla de la sine, ci numai prin sabotaj sau blat politic între Iohannis și Udrea. Șefa PMP ar fi putut să se intereseze că, de când se desfășoară alegeri libere și corecte în lumea asta, nu s-a mai pomenit ca într-un răstimp atât de scurt cineva să crească de la 6 procente la peste 30. Pur și simplu nu se poate, iar băsiști care visează miracole și se uită cu ochi rugători spre Cotroceni nu sunt foarte departe de protipendada nazistă care încă visa arme secrete în buncărul bătut deja cu tunurile de trupele sovietice. Cum s-a terminat se știe...

Citeşte şi: Elena Udrea și Klaus Iohannis își bat joc de “România frumoasă” și “România lucrului bine făcut”

Să mai remarcăm că ceea ce-i cere Udrea lui Iohannis reprezintă un record negativ al imoralității politice, adică trădarea celor 7,4 milioane de români care i-au propulsat pe poziții fruntașe în Parlament, ca exponenți ai luptei anti-Băsescu.

Să mai remarcăm și că Elenei Udrea îi lipsește definitiv orice rămășiță de simț al ridicolului. Comparativ cu alți apologeți ai elitismului băsist, pretins de drepata, pe Elena Udrea nici măcar nu o putem bănui de reavoință când aberează liber despre ”lovitura de stat” din 2012, pentru simplul motiv că șefa PMP habar nu are despre ce vorbește. Definiția politică a loviturii de stat este pur și simplu de nepătruns pentru cineva care nu poate încropi trei propoziții despre ”rolul preşedintelui”, Elena Udrea crede că președintele ”Spune că este garantul funcţionării corecte a instituţiilor, parcă ceva de genul ăsta!” Cum să-i ceri atunci faimoasei specialiste în forma de guvernământ a Norvegiei să înțeleagă că un Parlament nu poate fi autorul unei ”lovituri de stat”, ci cel mult îi cade victimă.

Nu ne așteptăm nici să realizeze că, în cazul unor alianțe conjuncturale în vederea turul doi, cele 6 procente sfrijite ale PMP nu mai reprezintă mare lucru, jocul urmând să fie decis de alți jucători, mai mari.

Citeşte şi: Pe cine vede Elena Udrea în turul II la prezidenţiale

Amuzant de-a dreptul ni se pare însă ultima condiție, alternativa zero în care îi cere lui Iohannis ”garanții” că nu o să colaboreze ca președinte cu Ponta. Elena Udrea uită că până și colericul său admirator, Traian Băsescu a fost constrâns deopotrivă de împrejurările interne cât și de Bruxelles să colaboreze cu Victor Ponta, cât timp acesta este primul-ministru al Guvernului. Rămâne un mister nedezlegat cum își imaginează Udrea funcționarea între instituțiile de statului în ipoteza în care Iohannis va fi președinte, probabil că-și imaginează un blocaj instituțional total, ca răsplată pentru ”nemaipomenitul” aport de 6% venit din partea PMP. În loc să viseze cu ochii deschiși la situații imposibile din punct de vedere constituțional, mai bine ar încerca să facă aritmetica simplă a turului II, încercând să ghicească cu cine vor vota simpatizanții lui Kelemen Hunor, Călin Popescu Tăriceanu și, de ce nu, ai lui Meleșcanu. Ar descoperi uimită că nu are nimeni nevoie de procentele PMP...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 oct, 2014
Alfred Bulan-sociolog SNSPA
alegeri parlamentare 2012:
Situatia centralizata de BEC arata ca cele mai multe voturi, atat pentru Camera Deputatilor cat si pentru Senat, le-a obtinut Uniunea Social Liberala. Astfel, pentru Camera Deputatilor, USL a obtinut 4.344.288 de voturi, adica 58,63%. Pentru Senat, procentul a fost mai mare, ajungand la 60,10%, adica aproape 4.500.000 voturi.
zice sluga lui Sultanescu:
"adică trădarea celor 7,4 milioane de români care i-au propulsat pe poziții fruntașe în Parlament, ca exponenți ai luptei anti-Băsescu"
deci cei 7,4 milioane au fost ,de fapt,aprox 4,5 milioane
cretino....amesteci referendumul cu alegerile si-ti da o chisalita...
oricum este ceva mai bun,rahat mananci zilnic....va da cu polonicul

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ