Antonescu: În campanie, PNL a oferit doar un fel de asistenţă pentru DNA, de care DNA nu are nevoie

| 22 dec, 10:05

Crin Antonescu, fostul preşedinte al PNL, a declarat, la Realitatea TV, că problema partidului este una de identitate, mai puţin de cine conduce partidul. Potrivit lui Antonescu, singura temă majoră de campanie pe care liberalii au oferit-o electoratului au fost problemele de natură penală ale adversarilor.

”PNL nu are problema unui om, ci are o problemă de identitate. A pierde nişte alegeri nu-i o catastrofă niciodată (...) Nu-i o catastrofă nici 20%. Problema este să ştii care este identitatea ta, la ace anume răspunzi cu 2%, 20% sau 70% din societate şi încotro te duci cu ei”, a spus Crin Antonescu.

Campania PNL ar fi fost marcată excesiv de criticile aduse PSD din perspectiva problemelor de ordin penal.

”În România însă dreapta continuă să se definească şi să se împlinească prin antipesedism. Dacă măcar PSD ar fi de stânga, ar mai avea vreun rost, dar (...) a te defini la nesfârşit aşa înseamnă să ajungi în impas. Ce i s-a opus în campanie lui Liviu Dragnea? Că are o condamnare? Ăsta a fost discursul PNL? Păi nu era treaba lui! Nu pot să faci campanie având o singură temă pentru români: «Măi, români, Dragnea are dosar! Măi români, Ponta e urmărit şi Tăriceanu a depus mărturie mincinoasă!» Ce a oferit în această campanie dreapta din România? Un fel de asistenţă pentru DNA? DNA nu are nevoie. Un fel de turnătorie publică arătând cu degetul înspre ceilalţi”, a comentat Antonescu.

Un alt reproş adus de acest colegilor săi liberali a vizat faptul că au ezitat să-şi asume deschis statutul de oameni politici. ”«Noi suntem puţin bolnavi, degeneraţi, puţin handicapaţi. Suntem politicieni, dar avem nişte tehnocraţi extraordinari care sunt oameni corecţi. Ăştia nu sunt politicieni!» Nu există democraţie fără oameni politici! De ce să mă scuz în faţa oamenilor că sunt politician? S-a demisionat în masă de la demnitarea de om politic şi s-a ajuns la un concurs de miorlăituri şi autoflagelări ipocrite pentru că au văzut că lumea s-a supărat pe politicieni. Lumea s-a supărat pe bună dreptate pe politicieni pentru că nu şi-au făcut treaba de politicieni”, a spus fostul preşedinte PNL.

El propune liberalilor să-şi redefinească identitatea ca partid de dreapta conservator. ”România are nevoie de o dreaptă conservatoare. România are între nevoile şi atuurile ei câteva valori conservatoare (...) Sigur că PNL poate fi un astfel de partid liberal-conservator. De asta am dat curs voinţei partidului de a merge în PPE care el însuţi are nevoie de o infuzie de doctrină şi practică politică conservatoare”, a apreciat Antonescu.

Întrebat dacă vrea să se reîntoarcă în prim-planul politicii, Antonescu a negat. ”Marile bătălii nu se repetă. Bătălia pe durata vieţii mele politice s-a terminat”, a spus el.

Tag-uri: Crin Antonescu, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ