Antonescu, întâlnire cu Ponta la Guvern pe tema crizei din USL

| 17 mai, 2013

Co-președintele USL, Crin Antonescu, se va întâlni cu Victor Ponta la Guvern, pentru a discuta despre scandalul recent din USL, legat de declarațiile lui Sorin Roșca Stănescu, care ar putea duce la destrămarea Uniunii.

La discuții vor lua parte și vicepremierii Liviu Dragnea și Daniel Chițoiu.

O înregistrare a declarațiilor lui Crin Antonescu din cadrul Biroul Politic al PNL, publicată astăzi de site-ul pesurse.ro, arată că liderul liberalilor nu mai exclude în totalitate o posibilă destrămare a USL.

Tensiunile în coaliţia de guvernare s-au intensificat după ce senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu a acuzat PSD că a fost reticent în ceea ce priveşte crearea unei comisii speciale de anchetă în cazul interceptărilor magistratului Corneliu Bîrsan. 

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a semnalat ulterior că în USL există o 'problemă serioasă' referitoare la declaraţiile lui Roşca Stănescu şi demisia liberalilor din comisia de anchetă privind interceptările telefonice ale judecătorului Corneliu Bîrsan.

”Aici am discutat destul de mult până la intervenţia domnului preşedinte Băsescu pe care am urmărit-o cu toţii. Avem o problemă serioasă în USL. Noi, cei de la PSD, am invocat articolul 1.1.4. din protocolul USL care prevede foarte clar că niciun membru al unui partid component nu poate să atace partidele celelalte, în cazul de faţă un senator PNL (n.r. Roşca Stănescu) şi am cerut o poziţie clară a PNL. Din fericire acest articol din acordul USL timp de doi ani şi jumătate nu l-a invocat nimeni, nici PNL, nici PSD. Acum situaţia este atât de gravă că atunci când un membru al unui partid component duce o campanie alături de grupuri de interese împotriva unui alt partid trebuie luată o decizie. Am cerut să ştim care este poziţia conducerii PNL”, a declarat Victor Ponta, în urmă cu două zile.

Ieri, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că liberalii dezavuează unele aprecieri făcute de senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu la adresa PSD, arătând că cei care vor mai încălca protocolul USL vor trebui să se despartă de partidul din care fac parte.

El a subliniat că parlamentarii pot exprima opinii, dar nu trebuie să recurgă la atacuri şi trebuie să existe o agendă comună, un set de reguli. 

Antonescu a indicat faptul că liberalii vor fi foarte atenţi la respectarea prevederilor din protocolul USL privind interzicerea atacurilor între colegi de coaliţie. 

Liderul PNL a arătat că, în cazul în care nu exista ”povestea parlamentară”, s-ar fi pus problema excluderii din partid a lui Sorin Roşca Stănescu.

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a declarat că nu va pleca din PNL şi speră că Victor Ponta se va gândi mai bine în week-end.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ