Antonescu: Monarhia nu e o amintire, ar putea fi şi un proiect

| 16 mai, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că monarhia nu e o amintire şi ar putea fi şi un proiect, ce ar putea deveni realizabil dacă există consens politic şi al liderilor de opinie.

'Evident că o revenire la monarhie nu se poate face decât pe baza unui consimţământ, a unui sprijin popular majoritar. E greu să gândeşti acest lucru ca posibil, dar eu am spus cu vreo trei ani în urmă - când nu era aşa de la modă (...), am spus că monarhia nu e o amintire, ar putea fi şi un proiect. Cum îl văd eu realizabil? Eu îl văd realizabil la o adică în momentul în care există un consens în poziţii cheie din câmpul politic, din câmpul directorilor de opinie, de a discuta, de a pregăti dezbaterea unei astfel de probleme. În ce mă priveşte, şi ca lider politic de partid acum şi eventual preşedinte aş face tot ce pot ca o asemenea discuţiei să se poată purta, ca oamenii să fie perfect informaţi şi să facă o alegere', a declarat Crin Antonescu, în cadrul unei emisiuni la postul B1 TV. 

În acelaşi context, liderul liberal a adăugat că el va aduce în discuţie monarhia pentru că în opinia sa republica actuală nu are suficientă legitimitate.

'Eu am o obsesie din 1990, nu e numai a mea: insuficienta legitimitate în profunzime a republicii noastre. Faptul că noi suntem o republică în consecinţa întâmplărilor din 1947, cu alte cuvinte că n-am avut, ştim foarte bine că n-am avut un referendum explicit pe acest subiect, face pentru mine insuficient legitimată republica, ea nefiind rezultatul unui referendum liber', a conchis Crin Antonescu.

Tag-uri: antonescu, monarhia
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ