Antonescu, nou gest de duplicitate si iresponsabilitate

| 23 oct, 2013

Invitat marți seara la un post de televiziune, Crin Antonescu a făcut un nou gest de duplicitate și iresponsabilitate, de această dată în privința gazelor de șist.

Astfel, rugat să își exprime poziția față de exploatarea gazelor de șist, Crin Antonescu a precizat că este de acord ca România să valorifice această resursă, precizând: ”Am o opţiune deschisă în sensul în care, în general vorbind, dacă România vrea să fie puternică, atât cât poate ea fi – România puternică nu a fost doar un slogan al USL, ci un concept din marele proiect USL – atunci ea trebuie să-şi caute, să-şi identifice, să-şi valorifice resursele, de la resursele umane pe care le are în special în populaţia tânără, până la resursa naturală.”

Dacă președintele PNL s-ar fi oprit la aceste afirmații, totul ar fi fost în regulă. Numai că, după ce Antonescu și-a exprimat opțiunea strategică pro-exploatare a gazelor de șist, discursul său a luat o altă turnură, mult mai plină de nuanțe critice.

Astfel, din declarațiile pe care le-a făcut în continuare, reiese că președintelui PNL nu îi convine modul în care cabinetul pe care, cel puțin apparent, îl susține gestionează comunicarea legată de proiectul de explorare.  Mai exact, Crin Antonescu consideră că vina pentru protestele de la Pungești aparține Guvernului, pe care l-a acuzat că nu a făcut suficiente eforturi de comunicare cu comunitatea locală. Mai mult, liderul PNL a afirmat că poziţia fermă exprimată de premierul Victor Ponta în cazul gazelor de şist în Statele Unite ale Americii ar fi trebuit avută pentru prima dată în România. Alături de premierul Victor Ponta au fost luați la rost și liderii locali de la Vaslui ai USL, pe care i-a acuzat că ”au vorbit trăsnăi teribile în campanie” și ”e jenant să-i vezi la vremea actuală susținând contrariul”.

Trăgând linie sub declarațiile lui Crin Antonescu putem constata că președintele PNL aplică în privința gazelor de șist aceeași strategie duplicitară și iresponsabilă pe care a marșat și în cazul Roșia Montană. Aparent, liderul liberal susține explorarea și exploatarea gazelor de șist, așa cum dorește și exploatarea aurului din Munții Apuseni. În realitate însă, când vine vorba despre a pune în practică această susținere, Antonescu face tot ceea ce îi stă în putință să se distanțeze de cele două proiecte cu o lașitate extremă. Dacă ar fi existat o concordie generală vizavi de exploatarea de la Roșia Montană și gazele de șist, președintele PNL n-ar fi avut nicio problemă să susțină guvernul pe cele două proiecte. Dat fiind însă controversele existente în jurul acestora, Antonescu face tot ceea ce îi stă în putință să transforme Cabinetul Ponta în țap ispășitor și pentru protestele de la Pungești și pentru cele din Piața Universității.

Jocul politicianist și demagogic pe care Crin Antonescu îl face vizavi de Roșia Montană și  gazele de șist are din păcate o miză economică uriașă pentru această țară. Iar ușurința cu care Crin Antonescu își bate joc de șansa României de a atrage investitori străini, vociferând cu mânie proletară împotriva ”companiilor care dau tun în România” și pleacă, este mai mult decât grăitoare vizavi de lipsa sa totală de responsabilitate. Rezultatul este că, în loc să își sporească șansele în bătălia pentru fotoliul prezidențial, Crin Antonescu se auto-sabotează, demonstrându-le românilor de ce nu trebuie să ajungă în fruntea statului român.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 oct, 2013
cantautor
dar cine a zis ca personajul in cauza trebuie sa ajunga in fruntea statului?
s-a dat OUG pe tema asta?
25 oct, 2013
ina
In comparatie cu Chioru psihopat, Crin este imaculat .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ