Antonescu: Asocierea PNL-PC n-a funcţionat niciodată ca o alianţă

| 20 iun, 2013

Partidul Conservator nu a fost niciodată dependent de Partidul Naţional Liberal şi asocierea dintre cele două formaţiuni nu a funcţionat niciodată ca o alianţă, a afirmat preşedintele liberal, Crin Antonescu, într-o emisiune TV.

''PC nu a fost niciodată dependent de PNL(...) Toate partidele care au format USL şi-au păstrat independenţa. E adevărat că asocierea pe care noi am denumit-o Alianţa de Centru Dreapta, emisfera dreaptă a USL nu a funcţionat propriu-zis ca o alianţă, nu am avut şedinţe periodice, consultări, decizii, ci am preferat să facem aceste lucruri (...) în cadrul USL, unde ne-am spus cuvântul fiecare. Niciodată eu nu am vorbit în numele întregii Alianţe de Centru Dreapta, niciodată nu am vorbit în numele PC, cred că s-a instituit aproape ca proverbială formula cu cei trei lideri (...)Victor Ponta, Daniel Constantin şi cu mine", a spus Antonescu. 

Liderul liberal a punctat că PNL nu a încercat să marginalizeze niciodată PC, chiar dacă uneori conservatorii au avut opţiuni comune cu social-democraţii, cum ar fi coabitarea.

''Nu am încercat niciodată să estompăm, să ecranăm, să marginalizăm cu ceva PC şi nici măcar nu am făcut caz de faptul că în anumite situaţii ei au avut opţiunii comune mai curând cu PSD, decât cu PNL, vezi tema coabitării", a spus Antonescu. 

Acesta a subliniat că relaţia cu PC a fost una normală şi a fost puţin surprins de declaraţia lui Bogdan Ciucă, subliniind că situaţia se va lămuri. ''Relaţia cu PC a fost una normală. Eu am fost puţin surprins de declaraţia colegului meu Bogdan Ciucă. Nu am înţeles până la capăt ce înseamnă ea, dacă ea a anunţat ceva, dacă a vrut să ameninţe cu ceva, dacă a vrut doar să exprime o nemulţumire. În oricare dintre cazuri cred că vom primi lămuriri complete din partea conducerii PC', a spus Crin Antonescu.

Întrebat dacă a discutat cu Dan Voiculescu, preşedintele de onoare al PC despre acest lucru, Crin Antonescu a spus că Daniel Constantin este liderul care a reprezentat PC în toate întâlnirile.

''Nu vă lăsaţi luat de valul care atribuie în chip fals paternităţi. Nu atribuţi paternitatea USL lui Dan Voiculescu. (...) Este un om care a participat, a susţinut ideea de alianţă a opoziţiei. Nu am discutat cu domnia sa, nu ştiu dacă ceea ce spune domnul Ciucă reprezintă şi părerea dlui Voiculescu. (...) Încă o dată spun, de foarte puţine ori în aceşti 2 ani şi jumătate de când există USL ne-am întâlnit şi cu Dan Voiculescu. Daniel Constantin e cel care a reprezentat PC în toate aceste întâlniri, cu el am luat decizii, ne-am consultat. Domnul Voiculescu a păstrat o poziţie retrasă, aşa cum o indică şi titulatura sa de preşedinte de onoare", a spus preşedintele PNL.

Protocolul Alianţei de Centru Dreapta (ACD), între Partidul Naţional Liberal (PNL) şi Partidul Conservator (PC) ) nu funcţionează şi, de acum încolo, toate poziţiile Partidului Conservator vor aparţine numai partidului, a declarat, joi, la Palatul Parlamentului, purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă.

El a menţionat că protocolul 'nu va fi rupt sau denunţat' iar Uniunea Social Liberală rămâne în continuare "cel mai drag proiect" al PC.

Potrivit acestuia, toate poziţiile PC de acum înainte sunt ale Partidului Conservator şi toate poziţiile pe care le are PNL sunt ale PNL-ului. "Când va fi momentul să avem o decizie comună vă vom anunţa. Nu vizăm o rupere. Nu vizăm o plecare", a afirmat purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ