Antonescu: Ponta nu era în măsură să dea garanţii în privinţa Kosovo

| 24 oct, 2013

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că premierul Ponta nu a fost foarte atent la comunicare când a vorbit despre poziţia faţă de Kosovo.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat declaraţia premierului Ponta cu privire la recunoaşterea regiunii Kosovo. "Există mai multe detalii legate de asta. Ponta probabil că nu a fost foarte atent la comunicare, în sensul că domnia sa, cel puţin aşa am înţeles, a dat garanţii că se va recunoaşte Kosovo, dar să plece Băsescu odată. Nu putea, nu era în măsură să dea aceste garanţii, pentru că nu prim-ministrul hotărăşte ce state se recunosc sau nu", a subliniat Crin Antonescu, conform Mediafax.

Liderul PNL a mai arătat că aceasta este o decizie ce ţine de politica externă, "ce ţine şi de preşedinte, şi de Guvern şi de Parlament".

"Probabil că domnul Ponta a avut în vedere discuţii care deja au început, au fost nişte consultări şi discuţii oficiale, chiar în Guvern, Comisia de politica externă din Parlament, preşedinţii celor două Camere, în legătură cu acest subiect şi asta pot să vă spun, există elemente noi", a mai afirmat Crin Antonescu.

El a explicat că România s-a pronunţat, alături, la vremea respectivă, de Spania, Cipru şi Slovacia, acestea fiind ţările care nu au recunoscut Kosovo.

"Numai că, de atunci lucrurile au evoluat, şi nu ai cum să nu discuţi sau să rediscuţi aceste chestiuni, când însuşi Guvernul sârb mută în această chestiune destul de semnificativ. Sigur, nu recunoaşte Belgradul independenţa statului Kosovo, dar stabileşte nişte contacte stabile, o comisie bilaterală, sunt elemente care vor fi luate în calcul. Dar ce va face în această chestiune preşedintele României, nu poate să ştie domnul Ponta în acest moment, cu siguranţă", a adăugat liderul PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ