Antonescu: S-ar putea ca unele modificări la Codul penal să nu fie în regulă

| 11 dec, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a admis, miercuri, că "s-ar putea" ca unele modificări la Codul penal adoptate de Camera Deputaţilor să nu fie în regulă, el arătând că există timp pentru a fi "reparate", dacă este cazul.

"Nu sunt deputat. Nu cunosc în detaliu toate modificările operate ieri. S-ar putea, s-ar putea, nu contest acest lucru, ca unele chestiuni să nu fie în regulă. Am şi descris faptul că avem timp să le reparăm dacă este cazul", a spus Antonescu, citat de Mediafax.

El a menţionat că a discutat cu colegii săi din Camera Deputaţilor "lucrurile esenţiale" legate de aceste modificări, nu detalii.

"Pe baza acestor lucruri esenţiale, deputaţii PNL au luat decizia de a vota aceste modificări", a spus Antonescu.

El a spus că dacă "îngrijorările" se definesc şi modificările operate de Camera Deputaţilor au fost "greşite", atunci va avea loc o discuţie politică şi juridică.

"Dacă îngrijorările se definesc, o discuţie politică şi juridică are loc şi, dacă ceva s-a făcut greşit ieri în Cameră, nimeni nu intenţionează să facă lucruri nici pe ascuns şi nici în favoarea celor care pot fi măcar suspectaţi de corupţie", a susţinut Antonescu.

El a arătat că modificările operate de Camera Deputaţilor la Codul penal pot fi atacate la Curtea Constituţionale şi, dacă această instituţie va considera că unele lucruri sunt discutabile, atunci acestea se pot "repara".

Antonescu a spus că, mai mult, modificările respective pot fi retrimise spre reexaminare de către preşedintele Traian Băsescu.

"Preşedintele, aşa cum a anunţat, are dreptul de a retrimite aceste modificări la reexaminare. Dacă sunt lucruri asupra cărora trebuie revenit, se poate reveni", a adăugat Antonescu.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege prin care preşedintele şi parlamentarii sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici prevăzută în Codul Penal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ