Antonescu şi Băsescu – doi papagali

| 21 feb, 2014

Criza guvernamentală transformată în ultimele zile într-o furtună politică poate reprezenta actul final al USL-ului, liberalii încercând din răsputeri să provoace ruptura Uniunii şi să capitalizeze electoral evenimentul.

Această criză scoate la iveală câteva lucruri despre caracterul lui Crin Antonescu, liderul PNL începând să îşi dea în sfârşit arama pe faţă în ceea ce priveşte părerile pe care domnia sa le are faţă de social democraţi şi faţă de liderul lor. De asemenea, dacă ne uităm mai bine la strategiile de atac utilizate de Crin Antonescu în ultimele zile, observăm o serie de elemente familiare, pe care deja le cunoşteam de la un alt politician din generaţia liderului liberal, preşedintele Traian Băsescu.

În primul rând, Crin Antonescu, care la un moment dat critica numirile de procurori făcute de şeful statului şi acceptate de Victor Ponta, a devenit acum apărătorul independenţei justiţiei. La fel ca şi liderul de la Cotroceni, Antonescu a început să sugereze că principalul său aliat de până mai ieri se face scut atunci când vine vorba de apărarea corupţilor, punând în acelaşi timp presiune pe justiţiei.

Un alt discurs pe care Crin Antonescu l-a împrumutat în ultimele zile la Traian Băsescu este cel legat de presupusa influenţă a anumitor patroni de mass-media. Tema mogulilor i-a fost dragă preşedintelui încă din primii ani de mandat, tocmai din cauza simplităţii ei. În fond, e vorba de oameni cu bani care ar avea interese oculte şi care ar fi dispuşi să folosească instituţiile media ca să îşi sporească influenţa asupra politicienilor. Ţinta preferată a preşedintelui a fost desigur Dan Voiculescu, pe care Băsescu l-a acuzat de mai multe ori că îl controlează pe Victor Ponta. Ca o coincidenţă, în ultimele zile şi Crin Antonescu a început să spună cam acelaşi lucru, el acuzândul pe liderul onorific al PC de ruperea USL.

O altă temă care a devenit din ce în ce mai recurentă în alocuţiunile lui Crin Antonescu din ultimele zile este şi cea a pericolului pe care stânga l-ar reprezenta pentru România. În ultimele sale discursuri, liderul liberal a început să utilizeze din ce în ce mai des un mesaj puternic ideologizat, după ce în ultimii ani domnia sa a făcut parte din conducerea unei majorităţi de uniune naţională. În calitate de co-preşedinte al USL, Crin Antonescu a girat atât deciziile Uniunii ce pot fi considerate de dreapta cât şi pe cele care pot considerate de stânga. Acum, Crin Antonescu ne explică ce înseamnă să fi liberal cam în aceeaşi manieră în care Traian Băsescu ne explica cât de bună este doctrina populară şi cum forţele de stânga se transformă inevitabil în partidul care acaparează întreg statul. De fapt, o ultimă linie de mesaj adoptată de Crin Antonescu este cea a PSD-ului, care sub deghizarea USD ar deveni atotputernic în România.

Tema acaparării puterii de către PSD este legată indisolubil în discursul practicat atât de Crin Antonescu cât şi de Traian Băsescu de persoana liderului acestui partid. După ce în urmă cu mai multe luni, Antonescu lăuda relaţia pe care o avea cu Victor Ponta, acum liderul PSD a devenit în ochii preşedintelui liberal din ce în ce mai ahtiat după putere, un veritabil reprezentant al mentalităţii de care până mai ieri îl acuza pe Traian Băsescu.

Cu cât îi analizăm mai bine discursul, vedem că în loc de a fi un politician cu o mentalitate nouă, Crin Antonescu nu reprezintă decât o clonă a lui Traian Băsescu, care acum cântă cam după aceeaşi partitură ca şi liderul de la Cotroceni. De fapt, dacă îi comparăm pe cei doi lideri, observăm o serie de similitudini greu de trecut cu vederea, de parcă am vedea în Crin Antonescu imaginea în oglindă a lui Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 feb, 2014
angel
cine-i papagalul??
Bai Alexandro,bai eu te cred ca tu il pupi undeva pe Victocacaras,dar uita-te ametit-o ca asta de cand a venit daca nu il mai punea cu botu pe labe Basescu,taia si spanzura in Romania,devenea asa cum ii place sa auda in USL-baron de Romania-javra asta dupa ce ca e un plagiator ordinar(ca si lucrarea aia iau facut-o altii ca la cat il duce capul nici copy paste nu stie sa dea)minte si ranjeste la romani de crede si el ce spune.Dati cu el de pamant sa vedem cat de bine o duce licheaua cu salariul minim,ca ii da inainte cu cresterea economica a romanilor.Vai de mama lui de mincinos!!!Romanilor---TREZITI-VA!!!
22 feb, 2014
tornado!
Suteti penibili sigur !
acesta foaie de toaleta care este finatata de varanu voiculescu sau mai stiu eu de cine dar face numai rau nu vreu sa o acuz pe acesta muncitoare harnica ,,ALEXADRA,,,DE CE ??,PENTRU CA TOTI SUNT LA ACSTA FOIE DE TOALETA
SUT LA FEL COPI PESTE DE RETETE SI SA LOVESCA IN PRESEDITE POSIBIL CA VOR SA VINA ILIESCU CU VOICULESCU ANTONESCU NU MAI ESTE BUN ACUMA CA
TRECUT IN OPZITIE ACUMA ESTE CU BASESCU
BASECU PENTRU VOI ESTE UN VIS URIT CARE NU-L VETI UITA NICIDATA !!!
22 feb, 2014
marika
sustinatori
ia uite ce de-a sustinatori are tandemul crin et cucu' de la ore diverse!
Adevarat liberali! Cu papion si vocabular "ales" de pe maidanele din Tulcea si minunatul Anvers!
21 feb, 2014
Goe
Obiectivul infipt in balega pontanaca!
Acest asa-zis obiectiv are lentilele pline de ckackat pesedisto-pecist.
Sa v-o datzi sus intre voi ca noi, Romanii, nu me murdarime strumeleagele!
21 feb, 2014
Goe
PArrtzul Stalinist Delicvent - adevaratzii distrugatori ai Romaniei
Esti o putoare obraznica si nesimtzita! Adevaratul papagal a fost tac'tu ca a conceput asa un avorton.
Oricine are un dram de minte vede ca de la sangerosul asasin ion Iliescu, trecand prin shpagaozaurul adrian nastase, prostanacul perdant geoana si terminand cu impostorul las si ticalos victor-viorahatzel ponta, cancerul stangii neostaliniste distruge Romania!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ