Antonescu spune că s-a exagerat în privința premierului - prezentat ca mâncător de proprietate

| 11 mai, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că premierul Victor Ponta a fost prezentat, în ultima perioadă, ca un "căpcăun naţionalizator", "mâncător de proprietare". Liderul liberal a subliniat că s-a exagerat în prezentarea intenţiilor premierului cu privire la confiscarea proprietăţilor ilicite.

"Eu vreau să spun din capul locului că s-a exagerat, cred, şi declaraţia şi, categoric, s-au exagerat şi intenţiile premierului, care a fost prezentat aşa, în ultimele zile, ca un fel de căpcăun naţionalizator, mâncător de proprietate. Nu e cazul. Cunosc foarte bine convingerile lui Victor Ponta în această privinţă", a declarat Crin Antonescu, citat de Mediafax.

Președintele PNL a precizat că Ponta a făcut referire doar la posibilitatea, care există şi în alte ţări, ca în cazuri extrem de grave, de fraudă, de infracţiuni sau de încălcări extrem de grave de lege care implică şi astfel de aspecte să se examineze variante de confiscare.

"E numai o direcţie de discuţie pe care o vom avea, vom vedea ce se întâmplă, cunoaşteţi foarte bine poziţia PNL în apărarea proprietăţii. Nu a fost niciodată confundată această poziţie cu apărarea cu orice preţ a unor bunuri acumulate în mod ilegal în detrimentul altora sau prin încălcarea legii. Deci nu e niciun fel de motiv de coliziune", a spus Antonescu.

Președintele PNL a arătat că în USL vor fi purtate aceste discuţii pentru a se găsi cele mai bune nuanţe politice şi juridice. Acesta a dat asigurări că textul actual al Constituţiei, referitor la proprietate, nu va avea de suferit.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că nu i s-ar părea excesiv ca în anumite situaţii să fie confiscate maşinile şi motocicletele, ca sancţiune pentru abateri rutiere grave. De asemenea, șeful Guvernului a mai anunțat în ultima perioadă că militează pentru confiscarea averilor obținute ilegal și pentru posbilitatea de a se realiza mai ușor exproprierile de "interes strategic" , care blochează marile proiecte de infrastructură.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a exprimat pe acest subiect că nu este de acord cu "nicio confiscare, cu niciun fel de propunere" când este vorba despre proprietate.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ