ANUL ŞCOLAR 2020-2021: Elevii vor fi primiţi doar cu o declaraţie pe propria răspundere din partea părinţilor

| 19 aug, 09:30

Ghidul cu normele sanitare publicat de Ministerul Sănătăţii prevede faptul că elevii vor fi primiţi la şcoală doar dacă părinţii lor semnează o declaraţie pe propria răspundere. În plus, normele prevăd faptul că şcolile trebuie să identifice spațiile de care dispun sau de care ar avea nevoie în plus, înainte de deschidere, iar principiul de urmat este "1 clasă de elevi = 1 sală de clasă".

Documentul prevede: “Declarația condiționează primirea copilului în colectivitate la începutul fiecarui ciclu de prezență fizică în spațiul școlar și va fi prezentată la triajul epidemiologic la intarea în unitate”.

De asemenea, ghidul prezintă şi măsurile care trebuie luate pentru buna funcţionare a cursurilor şi a protejării elevilor şi a personalului unităţilor de învăţământ:

La intrarea în școală și pe coridoare, la intrarea în fiecare clasă vor fi așezate dispensere/flacoane cu soluție dezinfectantă pentru mâini, astfel încât să fie facilitată dezinfecția frecventă. La intrarea în școală și în toate locurile cu o bună vizibilitate vor fi afișate materiale de informare (postere) privind măsurile de igienă/protecție.

Ușile vor fi menținute deschise, dacă este posibil, pentru a evita punctele de contact. Acest principiu nu trebuie să împiedice aplicarea regulilor de evacuare în caz de incendiu (spre exemplu, ușile de incendiu neutilizate vor fi menținute închise). Ușile claselor vor fi menținute deschise până la sosirea tuturor elevilor, notează EduPedu.

Întâlnirile dintre elevi vor fi limitate în perimetrul clasei, spre exemplu prin stabilirea unui sens de circulație în interiorul clasei, care poate să fie indicat prin marcaje aplicate pe podea.

Va fi asigurată aerisirea claselor înainte de sosirea elevilor, prin deschiderea ferestrelor timp de minimum 30 minute, apoi în timpul recreatiilor minimum 10 minute și la finalul zilei. Actualizarea hotărârilor privind scenariul de funcţionare pe parcursul anului şcolar se va realiza săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, potrivt RomâniaTV.net.

Referitor la organizarea sălilor de clasă, se va elimina mobilierului care nu este necesar, iar cel rămas va fi aşezat aşa încât să fie obţinută distanţarea de minimum 1 metru între elevi sau montarea de separatoare transparente în situaţia în care distanţarea nu este posibilă. Băncile vor fi poziţionate astfel încât elevii să nu stea faţă în faţă, iar contactul între preşcolarii/elevii din grupe/clase diferite va fi evitat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ