Anul şcolar în timpul pandemiei de coronavirus: Ce elevi sunt obligaţi să poarte mască şi cine nu

| 14 aug, 11:00

Începerea anului şcolar bate la uşă, iar autorităţile caută soluţii pentru reluarea cursurilor în deplină siguranţă sanitară, iar ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că toţi elevii vor fi obligaţi să poarte mască de protecţie, în afară copiii din grădiniţă şi cei din clasa pregătitoare.

Toți elevii de la clasa I până la clasa a XII-a vor purta măști în timpul orelor și în pauze, înainte să iasă în recreație se vor dezinfecta pe mâini cu substanțele care se vor pune la intrarea în sălile de clasă și atunci când se întorc din pauză vor proceda la fel.

"Se merge pe purtatul măștii și în sala de clasă pornind de la clasa I, excepție vor face elevii de grădiniță și cei de la clasa pregătitoare. Când ies în pauză, elevii vor se vor dezinfecta pe mâini, când intră înapoi, la fel. Măsura purtatului măștii va rămâne obligatorie fiindcă transmiterea este aerogenă și masca este cea mai sigură regulă, pentru că nu avem certitudinea că elevii vor respecta distanța minimă de siguranță sanitară de un metru", a declarat ministrul Nelu Tătaru pentru EduPedu.ro.

Potrivit oficialului din Sănătate, draftul de proiect urmează să ajungă la premier, pentru ca apoi la preşedintele Klaus Iohannis, urmând să fie făcut public în cursul săptămânii viitoare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ