Anunțul așteptat de toată lumea. Toader decide AZI soarta șefei DNA: Kovesi ar putea fi DEMISĂ

| 22 feb, 10:41

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, va face public astăzi raportul privind activitatea Direcției Naționale Anticorupție. În plus, se așteaptă să anunțe și dacă va cere revocarea procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Totuși, o decizia privind debacarea acesteia de la cârma instituției stă în pixul președintelui Klaus Iohannis.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a susţinut, săptămâna trecută, o conferinţă de presă de două ore în care a spus că nu are niciun motiv să îşi dea demisia, pentru că a respectat legea în tot ceea ce a făcut. Ea a afirmat că în acest scandal nu este vorba despre Kovesi, ci despre "asaltul asupra justiţiei".

Joia trecută, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat despre o eventuală revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, că la acest moment nu vede motive de revocare, dar că s-ar putea să existe unele pe care el nu le cunoaşte, dar le cunoaşte ministrul Justiţiei, iar Tudorel Toader ar trebui să vină extrem de documentat dacă ar avea o astfel de propunere.

Tot joia trecută, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a ţinut să precizeze că înainte de a accepta postul de ministru a primit garanţii de neimplicare a factorului politic în activitatea Ministerului Justiţiei, fapt care s-a respectat şi se respectă şi în prezent.

Scandalul vizând DNA s-a declanşat după ce Antena 3 a difuzat o înregistrare cu fostul deputat PSD Vlad Cosma, care susţine că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea de la DNA Ploieşti ar fi încercat să facă dosare în baza unor "probe fabricate" pe numele unor politicieni şi oameni de afaceri, între care Sebastian Ghiţă.

Anunțul privind soarta șefei DNA coincide cu vizita oficială, în România, a unei delegații GRECO - Grupul Statelor împotriva Corupției, organismul anticorupție al Consiliului Europei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ